Επίσκεψη στα Ποδειδώνια πραγματοποίησε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την διάρκεια της οποίας υπογράμμισε ότι η ναυτιλία είναι η μεγάλη δύναμη για την ισχυρή Ελλάδα και πρέπει να υπάρχουν περισσότερα πλοία με ελληνική σημαία και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν σε αυτά''. 

Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους εάν υπάρχει η δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα, προκειμένου η ναυτιλία να συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την απασχόληση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε:

Τα "Ποσειδώνια" μας δίνουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε τι δυνατότητες έχουμε ως χώρα, πέρα από τα μνημόνια, αυτό που λέμε τόσα χρόνια. Το μνημόνιο από μόνο του δεν μπορεί να μας δώσει τη λύση. Η ναυτιλία είναι η μεγάλη δύναμη για την ισχυρή Ελλάδα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ο βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη, αλλά και για την απασχόληση. Γι' αυτό και δίνουμε έμφαση στην παιδεία, στην καινοτομία και στην προσέλκυση νέων ανθρώπων στο ναυτικό επάγγελμα, στη βελτίωση των υποδομών και στον εκσυχρονισμό της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

Θέλουμε περισσότερα πλοία με ελληνική σημαία και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν σε αυτά. Νομίζω ότι κλειδί σε όλα αυτά είναι η διαβούλευση με τον ναυτιλιακό κλάδο.

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε περίπτερα ξένων χωρών, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, του λιμανιού του Πειραιά, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Ναυτικού Επιμελητηρίου και αντιπροσωπειών.