current views are: 5

8 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση14:46

Οι πρώτες αντιδράσεις των δημάρχων για το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού

Διχασμένες φαίνεται να είναι οι απόψεις των δημάρχων της Νότιας Αθήνας σε σχέση με το σχέδιο του Ελληνικού, μία ημέρα μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης, με τον δήμαρχο του ίδιου του δήμου να το παρουσιάζει ως ”ευκαιρία” και για τους δημάρχους Αλίμου – Γλυφάδας να μιλούν για ”τραγική καθυστέρηση στην ενημέρωση” για ό,τι πρόκειται να γίνει. 

Δημοσίευση 14:46’

Διχασμένες φαίνεται να είναι οι απόψεις των δημάρχων της Νότιας Αθήνας σε σχέση με το σχέδιο του Ελληνικού, μία ημέρα μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης, με τον δήμαρχο του ίδιου του δήμου να το παρουσιάζει ως ”ευκαιρία” και για τους δημάρχους Αλίμου – Γλυφάδας να μιλούν για ”τραγική καθυστέρηση στην ενημέρωση” για ό,τι πρόκειται να γίνει. 

Διχασμένες φαίνεται να είναι οι απόψεις των δημάρχων της Νότιας Αθήνας σε σχέση με το σχέδιο του Ελληνικού, μία ημέρα μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης, με τον δήμαρχο του ίδιου του δήμου να το παρουσιάζει ως ”ευκαιρία” και για τους δημάρχους Αλίμου Γλυφάδας να μιλούν για ”τραγική καθυστέρηση στην ενημέρωση” για ό,τι πρόκειται να γίνει. 

Εξάλλου, ένα αλαλούμ επικράτησε σήμερα από το πρωί σε σχέση με την προγραμματισμένη συνάντηση των τριών δημάρχων με τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθούν για το μεγάλο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, η οποία τελικά και ακυρώθηκε χωρίς να κρύβεται κάποιο…φοβερό παρασκήνιο, καθώς σύμφωνα με τους δημάρχους, οι ίδιοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία να ενημερωθούν για όλο αυτό και ανανέωσαν το «ραντεβού» την ερχόμενη εβδομάδα.

Ιδιαίτερα θετικός στο σχέδιο εμφανίζεται ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος, το οποίο και χαρακτηρίζει ως ”ιστορική ευκαιρία για το Ελληνικό να πάψει να θεωρείται ο φτωχός συγγενής της Νότιας Αττικής”. 

‘Οπως τονίζει στο newpost, υπάρχει ”καλό κλίμα στις συζητήσεις, θα είναι ένα έργο που θα αλλάξει την περιοχή”.

Βάζει, ωστόσο, τις δικές του ”κόκκινες γραμμές” που αφορούν την διαχείριση των απορριμάτων, τον σταθμό μεταφόρτωσής τους, αλλά και ζητήματα που αφορούν την είσπραξη  δημοτικών τελών από το αεροδρόμιο. Μιλά επίσης για την αναγκαιότητα ”σύνδεσης” του βουνού με την παραλία και το πάρκο, που θα δώσει ζωή στην περιοχή”. 

Από την άλλη πλευρά, οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας τονίζουν στο newpost ότι εκείνοι ήταν που ζήτησαν προθεσμία για να γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους στους αρμόδιους για το θέμα δεν είχαν ενημερωθεί τους προηγούμενους μήνες. 

Αυτό είχε ως  αποτέλεσμα σήμερα, αν τελικά γινόταν η συνάντηση, να προσέλθουν εντελώς ανενημέρωτοι για ό,τι θα συζητούνταν με τον πρωθυπουργό.
Μιλούν, μάλιστα, για κάτι που «υπογράφηκε στο πόδι, εντελώς πρόχειρα σε 2-3 μέρες για να δείξει η κυβέρνηση ότι προχώρησε στην μεγάλη συμφωνία».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη ”θέλαμε να προσέλθουμε σε μία επί της ουσίας κουβέντα με τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί την επομένη της συμφωνίας να είμαστε και έτοιμοι να συζητήσουμε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά ζωτικής σημασία ανάπτυξη των δήμων της Νότιας Αττικής για τα επόμενα 100 χρόνια. Δεν θέλουμε να δώσουμε λευκή επιταγή σε κάτι που μας αγγίζει σε τέτοιο βαθμό, χωρίς να γνωρίζουμε τις προϋποθέσεις, κάτω από τις οποίες θα γίνει αυτό”. 

Ο ίδιος μιλά για ”μια συνεργασία που είχε ζητηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2015 αλλά δεν έγινε ποτέ, παρότι τόσο εκείνος, όσο και ο συναδελφός του στη Γλυφάδα Γιώργος Παπανικολάου το ζήτησαν”. 

Διατυπώνει, δε, σε όλους τους τόνους ότι ”δεν θα δεχθούν κανένα τετελεσμένο και ότι είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο, αν θεωρηθεί ότι θίγεται ο Δήμος”. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος αποκαλύπτει, επίσης, την πρόθεσή του για σοβαρή και θεσμική διαβούλευση τους προηγούμενους μήνες, ή οποία όμως δεν έγινε ποτέ.

Όπως δηλώνει ”έχουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά και τις αγωνίες μας για αυτό το κατά τ’ άλλα μεγαλόπνοο σχέδιο, αλλά δεν μπορούσαμε να προσέλθουμε σε μια συνάντηση ανενημέρωτοι”.

Συμπληρώνει ότι ”ευελπιστούμε σε μια σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος. Θα μελετήσουμε το σχέδιο μέσα στις επόμενες ημέρες, χωρίς, βέβαια, να θεωρώ ότι θα έχουμε και πλήρη εικόνα την άλλη Τρίτη που θα δούμε τον πρωθυπουργό”. 

 


σχετικα αρθρα