ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Η Κάσος είναι ο μοναδικός δήμος με κανέναν υπάλληλο

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2016, 16:07 / Ανανεώθηκε 8 Ιουνίου 2016, 17:58
Κουίκ: Η Κάσος είναι ο μοναδικός δήμος με κανέναν υπάλληλο
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο Δήμος Κάσου είναι η μοναδική περίπτωση στον κόσμο και σίγουρα για το βιβλίο Γκίνες. Ο Δήμος Κάσου είναι ο μόνος σε όλον το πλανήτη που δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο»,  είπε από το ακριτικό νησί ο Τέρενς Κουίκ.

«Ο Δήμος Κάσου είναι η μοναδική περίπτωση στον κόσμο και σίγουρα για το βιβλίο Γκίνες. Ο Δήμος Κάσου είναι ο μόνος σε όλον το πλανήτη που δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο. Όλα τα κάνουν μόνοι τους Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου... Ακόμα και η Ληξίαρχος είναι... εθελόντρια!», αυτά είπε από το ακριτικό νησί ο Τέρενς Κουίκ.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κατά την επίσκεψή του εκεί έκανε λόγο για μια «απίστευτη κατάσταση», που όπως είπε «είναι αποτέλεσμα νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων των τελευταίων ετών».

«Όπως επίσης, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ούτε και ένας εξειδικευμένος υπάλληλος, με ανταποδοτικό μισθό, για το σύστημα ύδρευσης του νησιού, που τελικά το συνδράμουν και το υποστηρίζουν με κάθε τρόπο εμπειρογνώμονες από την Γαλλική Δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι καθόλου ανέκδοτο. Είναι η απόλυτη πραγματικότητα», σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ καταγράφοντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Στην επιφάνεια βγήκαν και τα προβλήματα συνεννόησης και συνεργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού ο Τέρενς Κουίκ είπε: «Δίνω απόλυτο δίκιο στην Δήμαρχο, η οποία είναι εξοργισμένη από τη συμπεριφορά του Επιτρόπου, ο οποίος κόβει ως προκρούστης τις περισσότερες δαπάνες του Δήμου, παρεμβαίνοντας όχι στη νομιμότητα, αλλά στη σκοπιμότητα μιας δαπάνης, παρότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Μου περιεγράφησαν καταστάσεις, οι οποίες δείχνουν ένα κράτος εν κράτει, με αποτέλεσμα ένα νησί να μην διοικείται από την Δημοτική του Αρχή, αλλά από έναν παράγοντα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κατοικοεδρεύει στη Ρόδο.

Ο συγκεκριμένος Επίτροπος για παράδειγμα, όπως επίσημα μου καταγγέλθηκε, δεν έχει εγκρίνει ούτε τις μίνιμουμ δαπάνες για τον περσινό εορτασμό του Ολοκαυτώματος.

Φαντάζομαι, ότι δεν θα εγκρίνει ούτε και τις φετινές. Και αν είναι ο ίδιος, δεν ξέρω τί θα κάνει του χρόνου, όπου πιθανότατα θα πάει για τον εορτασμό στην Κάσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».