Στηρίζει το κίνημα των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, η Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νεοσύστατο κόμμα:

«Η υπόθεση, συνεχίζει, της παραχώρησης των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής «συγκροτεί οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας, αναγόμενο στην δεκαετία του '90 και στην περίοδο Σημίτη - Πάχτα». Χαρακτηρίζει «ουδέτερη» τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντι στους υπαιτίους, σε αντίθεση με τη στοχοποίηση που επέδειξε προς την τοπική κοινωνία και το «ζωντανό» κίνημα των πολιτών, «που αντιδρά διεκδικώντας εκείνα που η Πολιτεία όφειλε να προστατεύει».

Η Δικαιοσύνη, επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου, «περνά μέσα από την αλήθεια, η οποία βρίσκεται στον αγώνα για ανάκτηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και στην λογοδοσία εκείνων που αντί πινακίου φακής παραδίδουν περιβάλλον».

Αναφορικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του λεγόμενου υπερταμείου, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι την «πουλά», όπως «πούλησε» και το κίνημα στις Σκουριές. Γεγονός το οποίο, όπως υποστηρίζει: 

«μας καθιστά όλους προ της ευθύνης να στηρίξουμε και να ανασυγκροτήσουμε τα ζωντανά κινήματα απέναντι στις φαύλες εξουσίες»