current views are: 7

9 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση08:25

Συνταγματική Αναθεώρηση και εκλογικός νόμος στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Τσίπρα

Συνταγματική Αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 08:25’

Συνταγματική Αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνταγματική Αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει, στις 4 το απόγευμα σήμερα.

   Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα καταθέσει σε δημόσιο διάλογο τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στις 24 Ιουλίου, επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα.

   Η πρόσκληση στον διάλογο θα αφορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά, κυρίως, την κοινωνία και τους πολίτες. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος αυτός να γίνει σε και σε έκταση και σε βάθος, ώστε να προετοιμάσει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα.

   Ταυτόχρονα ξεκινά και η διαδικασία για τη διαμόρφωση της πρότασης της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής.


σχετικα αρθρα