Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, που έχει προκαλέσει θύελλα στην αντιπολίτευση, παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για "προσωπικές απόψεις".

"Το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο" διαμηνύει το Μαξίμου, βάζοντας στο συρτάρι τις απόψεις που εξέφρασε ο κ. Φίλης, για το "κίνημα Παραιτηθείτε", που χαρακτήρισε την προγραμματισμένη συγκέντρωση της ερχόμενης Τετάρτης, κινούμενη "στα όρια της συνταγματικής ανοχής".

Κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος τόνισε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος». Νωρίτερα, και ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, ότι "οι διαδηλώσεις προστατεύονται, ακόμα και κινήσεις τύπου κατσαρόλας όπως αυτή, προφανώς έχουν συνταγματική προστασία.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξαπολύει πυρά στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα, εν μέσω στρατηγικού αδιεξόδου, και "πιάνεται από όπου μπορεί".

Σκληρή απάντηση Φίλη

Την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί γνωστοποιεί σήμερα με ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά τον θόρυβο που ξέσπασε όταν η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την παραίτησή του, αφήνοντας, παράλληλα αιχμές για την ''σύνδεση'' του Κυριάκου Μητσοτάκη με το ''ακροδεξιάς'', όπως το χαρακτηρίζει, ''κίνημα'' ''Παραιτηθείτε''. 

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη:

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση  στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη.