Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις που εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, επεσήμανε ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη συζήτηση για τη συγκέντρωση του "κινήματος Παραιτηθείτε".

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1.

"Οι συνταγματικές προβλέψεις για τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος είναι γνωστές και δεν χωρά δεύτερη ανάγνωση ή διαφορετική προσέγγιση» και τόνισε πως ο ίδιος έχει αντιληφθεί ότι «η συζήτηση που ξεκινά δείχνει την διάθεση της κυβέρνησης σε ανοιχτή προσέγγιση, προτάσεις και διάλογο" επεσήμανε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ενδεχομένως να γίνουν νέες ρυθμίσεις και διατάξεις που θα προβλέπουν έναν διευρυμένο ρόλο στα δημοψηφίσματα.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου από το λαό, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε πως θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν εάν θα πάμε σε μια τέτοια πολιτειακού χαρακτήρα αλλαγή, επισημαίνοντας πως στη χώρα δεν ταιριάζουν άλλα μοντέλα που ισχύουν σε άλλες χώρες