Με μια αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε το ΚΚΕ τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τα περί «αντισυνταγματικής ανοχής» και τα «κινήματα της κατσαρόλας», σημειώνοντας ότι «η υποκρισία δεν έχει όριο».

«Ο κ. Φίλης καταγγέλλει αυτό, που ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν στο παρελθόν κατά κόρον και μάλιστα υπήρξαν από τους πρώτους διδάξαντες», αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:«Επιπλέον το κάνει αυτό χωρίς αιδώ, αξιοποιώντας το αντιδραστικό επιχείρημα περί αντισυνταγματικότητας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κομμουνιστικού κόμματος «η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι οι ανώνυμες διαδικτυακές κινητοποιήσεις - παλιότερα οι "πλατείες", σήμερα το "παραιτηθείτε" - και μάλιστα σε αντίθεση με το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, δεν αποτελούν πραγματική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο ως τρόποι εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας σε μια εναλλαγή κυβερνήσεων και προσώπων "εντός των ίδιων αντιλαϊκών τειχών"».

Αυτό που χρειάζεται είναι η ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, με γραμμή πάλης την πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης, καταλήγει το ΚΚΕ.