Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης συναντήθηκε το μεσημέρι, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. «Σ'αυτή την κρίσιμη περίοδο πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, για να μην μεταβάλουμε την οικονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας», δήλωσε, εμφανώς ανήσυχος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο κ.Καρατζαφέρης, ο οποίος σημείωσε ότι «οδηγούμεθα σε επικίνδυνες ατραπούς» και προέβλεψε ότι «η ευθύνη θα είναι συλλογική και δεν θα εξαιρεθεί κανείς». «Ο δρόμος για την Ιθάκη είναι μακρύς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικρόπνοες μικροπολιτικές κινήσεις». Ταυτόχρονα, αφήσε υποννοούμενα λέγοντας ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εδώ μόνο για να ορκίζει κυβερνήσεις».

Αναφέρθηκε ακόμη στα χθεσινά επεισόδια, λέγοντας: «αυτό που φάνηκε χθες από τις εκδηλώσεις του πλήθους, είναι ότι (το πλήθος) πολύ εύκολα μεταβάλλεται σε όχλο, κάτω από κάποιες συνθήκες πιέσεως».

«Πρέπει να το λάβουμε όλοι υπόψη μας, γιατί οι καιροί ου μενετοί» κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης. Ο ΛΑΟΣ, με χθεσινή ανακοίνωση του, καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει «γενναίες αποφάσεις» και κάνει λόγο για «κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου».