"Για τις ιδιωτικοποιήσεις αποφασίζουν τρία όργανα: το ΚΥΣΟΙΠ, το κυβερνητικό συμβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο. Χρειάζεται διάλογος, υπάρχει πλούσιος διάλογος για τις ιδιωτικοποιήσεις και μετά την υπογραφή μπορεί να ακούγονται οποιεσδήποτε απόψεις, αλλά ο διάλογος για την κυβερνητική πολιτική καταλήγει σε αυτά τα συγκεκριμένα όργανα", είπε o Δημήτρης Μάρδας για τις αντιρρήσεις Σπίρτζη για το Ελληνικό

Για το θέμα του Ελληνικού έπρεπε να είχαν γίνει άλλα πράγματα, αλλά από τη στιγμή που είχαμε κύρωση συμφωνίας έπρεπε να κινηθούμε σε συγκεκριμένο πλαίσιο, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών στο Μega. 

«Η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού αποτελεί μήνυμα, πρώτον πως ό,τι ‘‘σέρνεται’’ προσπαθούμε να τελειώσουμε, και δεύτερον ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και βελτιώνει τους όρους ιδιωτικοποιήσεων με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο» πρόσθεσε. 

Στο νέο επενδυτικό νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τους μετανάστες – επενδυτές επισήμανε δε. 

Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι προχωράει η επένδυση και για το «ελληνικό Νταβός» στην Αιγιάλεια, καθώς και οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του έργου. «Άμα το δώσουμε στο κράτος δεν θα προχωρήσει τίποτε, πρέπει να βρούμε ιδιώτη» ανέφερε μάλιστα χαριτολογώντας, διευκρινίζοντας ότι αναζητείται μάνατζερ.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα λιμάνια, κάνει ό,τι πρέπει να γίνει» σχολίασε ακόμη για τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών.

Σε ό,τι αφορά την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία επέμεινε ότι υπάρχει αντίδραση από πλευράς ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ενώ η Τουρκία έχει αναλάβει δεσμεύσεις και κριτήρια στην πορεία της ένταξή της στην ΕΕ. «Δεν έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε με την Τουρκία. Και παραβιάζει ορισμένα κριτήρια της συνθήκης της Κοπεγχάγης» τόνισε. 

Ευθεία απάντηση στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο υπουργός Υποδομών έδωσε πάντως για πρώτη φορά την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.