Συνθήκες κατάρρευσης για την επόμενη κυβέρνηση δημιουργεί ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της ΝΔ. Στη Λεωφόρο Συγγρού ερμηνεύουν με αυτό τον τρόπο μια σειρά κυβερνητικών χειρισμών σε κρίσιμα ζητήματα, από την οικονομία, μέχρι τον εκλογικό νόμο και οι οποίοι δεν γίνονται τυχαία, αλλά όπως λένε γαλάζια στελέχη, έχουν στόχο την επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι θα χάσουν, αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις», ανέφερε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι το Φθινόπωρο και τα εργασιακά θα είναι το κύκνειο άσμα της σημερινής κυβέρνησης. Ως πρώτο παράδειγμα φέρουν στη ΝΔ την διαπραγμάτευση, όπου όπως υποστηρίζουν, όλες οι κινήσεις του Μαξίμου και ότι έχει υπογράψει η κυβέρνηση δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα, αντιθέτως επιβαρύνουν κι άλλο την κοινωνία και την οικονομία.

Ακόμα και στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, η οποία έγινε καθυστερημένα και έπειτα από τα εμπόδια 2,5 χρόνων που έβαζε ο ΣΥΡΙΖΑ όντας στην αντιπολίτευση, χάθηκαν τόσο καιρό χιλιάδες θέσεις εργασίας, έσοδα και εισφορές, ενώ θα ξεκινήσει να αποδίδει σε 3 με 5 χρόνια από σήμερα. Κανένα αποτέλεσμα θεωρούν στη ΝΔ ότι δεν θα φέρει και ο επενδυτικός νόμος τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «φάρσα».

Όπως εξηγούσε κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού, ο νέος νόμος αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και δεν συμβάλει σε ένα θετικό σοκ που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία με επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας (100 δις μέσα σε 5 χρόνια έχει πει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης. Με «προίκα» μόνο 3,6 δις ευρώ μέχρι το 2022, δηλαδή περίπου 600 εκ. ευρώ το χρόνο, δεν διαθέτει πόρους, λένε από τη ΝΔ, για να στηρίξει επενδυτικές πρωτοβουλίες.  Καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες έφτασαν τα 6,7 δις ευρώ τον Απρίλιο 2016.

Παράλληλα σημειώνουν, η πρόβλεψη ότι θα δημιουργηθούν 15.000 θέσεις εργασίας από αυτόν τον αναπτυξιακό νόμο, είναι τόσο απελπιστικά λίγη που μόνο θλίψη προκαλεί όταν οι άνεργοι τον Φεβρουάριο 2016 ανήλθαν σε 1.158.731 άτομα. Από τη Λεωφόρο Συγγρού τονίζουν επίσης ότι το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου συνιστά επιστροφή στον κομματισμό και τη γραφειοκρατία, καθώς, προωθεί την αδιαφάνεια και δίνει υπερεξουσίες στον εκάστοτε υπουργό Οικονομίας, ενώ για να ενεργοποιηθεί απαιτούνται πάνω από 30 Υπουργικές και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, επιμέρους προκηρύξεις κ.λ.π.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο επόμενο διάστημα θα επιμείνει στην πρότασή του για ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2% με αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών και μείωση των δημοσίων δαπανών, κάτι που θα επαναλάβει και στα τετ α τετ που θα έχει σήμερα στη Δρέσδη της Γερμανίας και στην 64η συνδιάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Η συγκεκριμένη συνδιάσκεψη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς σε αυτή λαμβάνουν μέρος κορυφαίοι εκπρόσωποι του του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου από όλο τον πλανήτη.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να τονίσει με την παρουσία του, ότι αποτελεί έναν αξιόπιστο συνομιλητή στην ευρωπαϊκή σκηνή, ενώ στις φετινές εργασίες της Λέσχης θα συμμετάσχουν και αξιωματούχοι που σχετίζονται άμεσα με το ελληνικό πρόγραμμα όπως ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε κ η Κριστίν Λαγκάρντ.