Στο κίνημα "Παραιτηθείτε" αναφέρθηκε εκτενώς ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή, το οποίο χαρακτήρισε "κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση της Νέας Δημοκρατίας, που διοργανώνεται από ακροδεξιά στοιχεία".

Ο υπουργός Παιδείας αρνήθηκε κάθε συσχέτιση με τους «Αγανακτισμένους», λέγοντας: «Το κίνημα των Αγανακτισμένων δεν ήταν κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση, ήταν πανευρωπαϊκό κίνημα που συγκλόνισε την Ευρώπη, ήταν λαϊκό κίνημα. Δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε τέτοιους συμψηφισμούς, άλλο αυτό, κι άλλο μια κομματικά υποκινούμενη εκδήλωση υπό την ήχο κατσαρόλας ή γραβάτας». 

«Μεθαύριο οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν με ό,τι συνθήματα θέλουν και εμείς έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τα συνθήματα» σημείωσε, και υποστήριξε ότι «μιλάνε για Γυάρο και εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση, ο (ευρωβουλευτής της ΝΔ) κ. Φορτσάκης είπε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες έχουν απόψεις εκτός Συντάγματος δεν το είπα εγώ» τόνισε για την αναφορά του για «διαδήλωση στα όρια της συνταγματικός ανοχής. Απεδείχθη επισήμως ότι στη διαδήλωση είναι η ΝΔ και σύρεται ο Μητσοτάκης από τους ακροδεξιούς. Άλλο ανοχή, άλλο ενοχή άλλο εκτροπή». 

«Μόνο ένας στους τρεις Έλληνες, λόγω κομματικής προσήλωσης αν θέλετε, θέλει να γίνουν εκλογές» δήλωσε, τονίζοντας ότι οι «Παραιτηθείτε» δεν εναρμονίζονται με τις προθέσεις των πολιτών.