Σε οργανωμένη επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης προχωρά η ΝΔ με ορίζοντα το Φθινόπωρο, οπότε τα γαλάζια στελέχη προβλέπουν ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε τοίχο και θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αρχικά είχε επικεντρωθεί στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο η Συγγρού επιτίθεται εδώ και καιρό με σκληρούς χαρακτηρισμούς, όπως «ψεύτης», τώρα όμως περιλαμβάνει και τα υπόλοιπα πρόσωπα της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ νωρίς το πρωί της Πέμπτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε την παραίτηση Φίλη για τις δηλώσεις που αφορούσαν τη συγκέντρωση της προσεχούς Τετάρτης και εικοσιτέσσερις ώρες μετά, το πρωί της Παρασκευής η Συγγρού επανήλθε με αφορμή αυτή τη φορά τις δηλώσεις Σπρίτζη για το Ελληνικό, ζητώντας και τη δική του παραίτηση.

Όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στο newpost.gr, οι πολίτες έχουν χάσει τελείως την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, γεγονός που αποτυπώνεται με συντριπτικά ποσοστά και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. «Εμείς απλά μεταφράζουμε την εικόνα που υπάρχει στην κοινωνία, στο αίτημα για εκλογές», τόνιζε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση οι χειρισμοί της ΝΔ θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο επόμενο διάστημα, όπως στο θέμα του «αναπτυξιακού νόμου», για τον οποίο η Συγγρού έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πει «όχι» επί της αρχής και αν υπάρξουν κάποια επιμέρους θετικά στοιχεία τότε θα τα αξιολογήσει κατά περίπτωση στη Βουλή. «Όχι» λέει η ΝΔ και στην απλή αναλογική που θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ως εκλογικό σύστημα.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος απευθυνόμενος προς το Μαξίμου είπε «κάνετε όπως ο Κουτσόγιωργας το 1989» δεν ήταν τυχαία. Στη Συγγρού θεωρούν, με βάση και τα ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων, πως η κυβέρνηση Τσίπρα βλέποντας ότι η ΝΔ προηγείται, θέλει με τη μείωση των bonus των 50 εδρών να προκαλέσει ακυβερνησία και να μην καταστεί δυνατό για τον επόμενο να κυβερνήσει.

Σχετικά με τα περί δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα, από τη Συγγρού υπενθύμιζαν ότι μόνο η χούντα έκανε δημοψήφισμα για συνταγματικούς λόγους, ενώ για τη Συνταγματική αναθεώρηση, τη χαρακτηρίζουν αναγκαία, όμως σημειώνουν ότι θα πρέπει να γίνει σε κλίμα συναίνεσης, κάτι που η κυβέρνηση το έχει απορρίψει ήδη με τη στάση της.