current views are: 8

12 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση16:12

Ο Παπανδρέου κάνει περιοδείες και ανοίγματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η αρχή για τις περιοδείες του Γιώργου Παπανδρέου έγινε από την Πάτρα , όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση. 

Δημοσίευση 16:12’

Η αρχή για τις περιοδείες του Γιώργου Παπανδρέου έγινε από την Πάτρα , όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση. 

Η αρχή για τις περιοδείες του Γιώργου Παπανδρέου έγινε από την Πάτρα , όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος μίλησε σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενώ επισκέφτηκε και τις Σέρρες.

Παράλληλα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει και ολική επαναφορά μέσω συνεντεύξεων σε αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει απόλυτα δικαιωμένος , επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα αλλά κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να επανατοποθετηθεί στην πολιτική σκηνή της χώρας 1) ως δικαιωμένος 2) ως ο μοναδικός πρωθυπουργός των τελευταίων ετών που έκανε μεταρρυθμίσεις και 3) ως ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Το δύσκολο είναι να πείσει ο πρώην πρωθυπουργός αν και στο Κίνημα πιστεύουν πως έπειτα από όσα έχουν γίνει όλο και περισσότεροι πολίτες πλέον ακούν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει υιοθετήσει κατά τους συνεργάτες του την τακτική ήπιας προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως των ψηφοφόρων του. Ο κύριος Παπανδρέου εξακολουθεί να κάνει ανοίγματα στον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία λέγοντας ,πως αν υπάρξει μια προγραμματική συνεννόηση θα μπορούσε να ανοίξει διάλογος.

Ο κ. Παπανδρέου υπενθυμίζει πως τον αποκαλούσαν Πινοσέτ ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν κρατάει κακία σε κανέναν . Οι αναλύσεις που έχουν στο Κίνημα αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει σχεδόν το 50% της εκλογικής του δύναμης .

Οι ίδιες αναλύσεις καταγράφουν πως οι ψηφοφόροι που φεύγουν δεν κατευθύνονται σίγουρα προς το Ποτάμι, ελάχιστοι πάνε στο ΠΑΣΟΚ και οι περισσότεροι δεν δηλώνουν που θα κατευθυνθούν πολιτικά. Έτσι, στο Κίνημα μέσω και ανοιγμάτων προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ,πάντα με προοδευτικό πρόσημο, προσπαθούν να καταστήσουν το Κίνημα υποδοχέα δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ .


σχετικα αρθρα