Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης από το ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΙ με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τονίζοντας ότι θα ''έπρεπε να έχει παραιτηθεί... χθες'', ενώ πρόσθεσε, με αφορμή το κίνημα ''Παραιτηθείτε'', ότι η κοινωνική αντίδραση το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολύ μεγάλη. 

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα γίνει από την επόμενη Βουλή και όχι ''από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης''. 

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη: 

Μέσα στον πανικό τους παραδέχονται ότι είναι δεύτερο κόμμα. Έχουν περάσει μόνο οκτώ μήνες από τις τελευταίες εκλογές. Ούτε ο Γιώργος ο Παπανδρέου δεν είχε τέτοια ποσοστά. Υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα σε μια κεντρική μας θέση. Θεωρούμε ότι όσοι κάθονται δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα και αυτό θα το υποστηρίξουμε, όχι μόνο εμείς αλλά και ο κόσμος.
Εχουμε σύνθημα ''φύγετε τώρα'' γιατί όσο κάθονται, δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα. 

Σε σχέση με το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να εκλέγεται από το λαό, ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου και ενίσχυση των θεσμών, ενώ μίλησε για συνολική πρόταση που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία θα την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη:

Πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι άλλος ο ρόλος του Προέδρου είναι να ενώνει το λαό. 
Πρέπει να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και για το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η αναθεώρηση θα είναι από την επόμενη Βουλή από τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και όχι από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης. 

 

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με τις προτάσεις της ΝΔ, οι οποίες δεν ''έτρεξαν'' επικοινωνιακά επισήμανε ότι ''Για το μεταναστευτικό γνωρίζει ο κόσμος. Όλα είναι προσπάθεια συλλογική''.