Δεν έχει πέσει ποτέ στο τραπέζι από τους δανειστές η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, διαβεβαίωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι εκτός μνημονίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Αμυνόμαστε στις ομαδικές απολύσεις» τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

Δεν θέλουμε να κρατήσουμε την κατάσταση, όπως είναι σήμερα, γιατί είναι απαράδεκτη, είναι εργασιακή ζούγκλα. Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνική Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις αφορά, κυρίως, διαδικαστικά ζητήματα και το ποιος θα έχει την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τις εγγυήσεις κατά των ομαδικών απολύσεων.

«Στην Ελλάδα έχουμε τον υπουργό Εργασίας. Εάν κρατήσουμε τις εγγυήσεις, εγώ δεν θα θεωρούσα σημαντικό πρόβλημα να μην είναι ο υπουργός Εργασίας, αλλά κάποιο άλλο όργανο, το οποίο να έχει βέβαια κατοχύρωση αντικειμενικότητας, δημόσιο χαρακτήρα και να μπορεί να εκπληρώνει με ανάλογο τρόπο αυτό που εκπληρώνει, αυτή τη στιγμή, ο υπουργός».