Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση στη Βουλή για το θέμα της φοροδιαφυγής και τις λίστες που θα απέφεραν 2,5 δις από τα πρόστιμα, όπως έλεγε ο πρώην υπουργός Επικρατείας κ. Νικολούδης, του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το θέμα και γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν έρθει στα ταμεία τα χρήματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής που έλεγε ο πρώην υπουργός, αφήνοντας αιχμές για την αντικατάστασή του αλλά και κατά της κυβέρνησης για τη στάση της.

«Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας κ. Νικολούδης, σε αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις του, τόσο στη Βουλή όσο και στα ΜΜΕ, είχε δηλώσει ότι είχε εντοπίσει, μέσα από τις λίστες, φοροδιαφυγή ύψους 7 δις και ότι θα έκανε μέσα στο καλοκαίρι του 2015 «δώρο» στην Κυβέρνηση Τσίπρα 2,5 δις από τα πρόστιμα που αναλογούσαν στη φοροδιαφυγή αυτή. Είχε διαβεβαιώσει ότι ήταν έτοιμος και όσον αφορά στα πρόσωπα και όσον αφορά στα ποσά.

Παραδόξως, μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015, ο κ. Νικολούδης βρέθηκε εκτός Υπουργικού Συμβουλίου. Γιατί άραγε;» διερωτήθηκε ο Δ. Σταμάτης.

Και συνέχισε λέγοντας:

Ζητήσατε κ. Υπουργέ να σας δώσει πληροφορίες γι΄ αυτό το δώρο των 2,5 δις που είχε δεδομένο;

Πιστεύετε πως ήταν και αυτός σε κατάσταση αυταπάτης όπως ο κ. Τσίπρας ή μήπως μέσα στις λίστες υπήρχαν πρόσωπα που δεν ήθελε η Κυβέρνηση να αποκαλυφθούν;

Όπως και να έχει, πρέπει στο θέμα αυτό να δώσετε καθαρές απαντήσεις γιατί είστε διπλά εκτεθειμένοι».