Εντατική προσπάθεια προκειμένου να αναδειχθεί η προβληματική, καθεστωτικού χαρακτήρα, στάση της κυβέρνησης Τσίπρα ξεκινά η Νέα Δημοκρατία, βάζοντας πλέον στο στόχαστρο εκτός από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες.

Στόχος είναι η συζήτηση να υπερβεί το, εμπεδωμένο πλέον, ζήτημα της αναντιστοιχίας προεκλογικών λόγων και κυβερνητικών πράξεων της κυβέρνησης και να επικεντρωθεί στην αποδόμηση του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και των στενών του συνεργατών στο πεδίο της δημοκρατικής και θεσμικής τους στάσης. Εν προκειμένω οι δηλώσεις στελεχών όπως οι Ν. Φίλης και Ανδ. Νεφελούδης για τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις, οι αναφορές του Γ. Κατρούγκαλου σε δημοψήφισμα σχετικά με το Σύνταγμα (ανάλογη αναφορά είχε κάνει και η κυβερνητική εκπρόσωπος για να αποσυρθεί στην πορεία) θα αναδειχθούν ως αποδεικτικά στοιχεία του πανικού και της τάσης αυταρχικότητας που επιδεικνύει η κυβέρνηση.

Πλέον, όμως, στο στόχαστρο της Ν.Δ. μπαίνει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.

Αυτό τουλάχιστον προοιωνίζεται η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στο κτήριο της Βουλής, παρουσία του Γραμματέα της Κ.Ο. Κ. Τσιάρα και του εκπροσώπου Γ. Κουμουτσάκου. Παρά το γεγονός ότι η Συγγρού κρατά κλειστά τα χαρτιά της, πολλοί θυμούνται τις έντονες διαμαρτυρίες της Ν.Δ. για τη σωρεία νομοτεχνικών βελτιώσεων που φέρνει σε κάθε κρίσιμο νομοσχέδιο η κυβέρνηση αλλά και για την τακτική πλέον απουσία των υπουργών από τις ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πηγές της Ν.Δ. προαναγγέλλουν αποδείξεις και ονόματα κατά τη σημερινή συνέντευξη, που αναμένεται να αποτελέσει απλώς την αρχή. Διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα υπάρξουν και σε άλλα πεδία κυβερνητικής δραστηριότητας.