current views are: 8

14 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση08:40

Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής υπό τον Τσίπρα

Για πρώτη φορά συνεδριάζει, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ).

Δημοσίευση 08:40’

Για πρώτη φορά συνεδριάζει, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ).

Για πρώτη φορά συνεδριάζει, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ).

   Το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής ιδρύθηκε με τον νόμο 4339/2015 και φέρει την αρμοδιότητα για τον στρατηγικό σχεδιασμό, τη χάραξη και την αξιολόγηση της εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής, καθώς και για την κεντρική διαχείριση επικοινωνιακών κρίσεων.

   Αποστολή του ΣΕΕΠ είναι η οικοδόμηση και η συνεκτική διαχείριση θετικής εικόνας της Ελλάδας στη διεθνή και εσωτερική κοινή γνώμη.

 Στην παρθενική συνεδρίαση του Συμβουλίου συμμετέχουν ο κ. Νίκος Παππάς, η κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο γεν. γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος κ.α. 

Το Σ.Ε.Ε.Π. αποτελείται από:

   α) τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   β) τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   γ) τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   δ) τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   ε) τον υπουργό Εξωτερικών ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   στ) τον υπουργό Οικονομικών ή τον νόμιμο αναπληρωτή του,
   ζ) τον αρμόδιο για την εθνική επικοινωνιακή πολιτική υπουργό ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.
   Οι νόμιμοι αναπληρωτές των μελών του Σ.Ε.Ε.Π. είναι τουλάχιστον γενικοί γραμματείς υπουργείου ή αυτοτελούς Γενικής Γραμματείας και ορίζονται με απόφαση του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού.

 Το Σ.Ε.Ε.Π. συνεδριάζει τακτικά μια φορά τον χρόνο για την έγκριση, αξιολόγηση ή αναθεώρηση του στρατηγικού σχεδίου εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής και έκτακτα οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο ο πρωθυπουργός.

 Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στις συνεδριάσεις του συμμετέχουν αμισθί, χωρίς δικαίωμα ψήφου και με συμβουλευτικό ρόλο, δύο καθηγητές πρώτης βαθμίδας Τμημάτων Επικοινωνίας Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, οι οποίοι ορίζονται κατ’ έτος με κοινή απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του αρμόδιου για την εθνική επικοινωνιακή πολιτική υπουργού.

 


σχετικα αρθρα