current views are: 5

14 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση09:52

Ο Μητσοτάκης εγκαλεί τον Βούτση για τη λειτουργία της Βουλής

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσίευση 09:52’

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία ζητά να τηρείται ο κανονισμός και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Βουλής..

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέτει θέματα που αφορούν στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία προκύπτουν, είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου.

Ολόκληρη η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη
 
Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, ειδικότερα στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων – λίγο πριν την ψήφισή τους – με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις.
 
Επιπλέον, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει την επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς και την συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.

Όπως έγραψε το newpost.gr, η Συγγρού έχει εκφράσει αρκετές φορές την ενόχλησή της για τη σωρεία νομοτεχνικών βελτιώσεων που φέρνει σε κάθε κρίσιμο νομοσχέδιο η κυβέρνηση, αλλά και για την τακτική πλέον απουσία των υπουργών από τις ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχού, με τη ΝΔ να βάζει στο στόχαστρο και τον Πρόεδρο της Βουλής.


σχετικα αρθρα