ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σηκώνει το... γάντι η κυβέρνηση στην πόλωση που επιχειρεί ο Μητσοτάκης

του Νίκου Παπαδημητρίου - Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2016, 17:56 / Ανανεώθηκε 14 Ιουνίου 2016, 17:15
Σηκώνει το... γάντι η κυβέρνηση στην πόλωση που επιχειρεί ο Μητσοτάκης
Facebook Twitter Whatsapp

Σηκώνει το... γάντι η κυβέρνηση που της έριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της 4σέλιδης επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σηκώνει το... γάντι η κυβέρνηση που της έριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της 4σέλιδης επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση», έλεγε στο newpost.gr κυβερνητική πηγή, «έχει δανειστεί από το εξωτερικό ένα σχέδιο αντιπολιτευτικής τακτικής, που δεν ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα. Και άρα, επιχειρεί να προσαρμόσει την πραγματικότητα στη... Νέα Δημοκρατία. Βρίσκεται σε τραγικό πολιτικό αδιέξοδο και επιχειρεί φυγή δια της πολώσεως».

Το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα πάντα με το συνομιλητή μας, είναι να πιέσει την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για αντιδημοκρατική εκτροπή, και την ίδια στιγμή να υποθάλψει την κοινωνική δυσαρέσκεια, φτάνοντας -γιατί όχι;- ακόμη και στον ξεσηκωμό.

Αφού διαπίστωσε (ο Κυρ. Μητσοτάκης) ότι δεν του... βγήκε το σχέδιο περί πρόωρης παραίτησης της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την προσδοκία για ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τώρα ...παίζει με τους «Παραιτηθείτε», σε μια λογική του... ό,τι βγει. Αν μεν η συγκέντρωση είναι αξιοπρεπής, θα υπογραμμίσει την κοινωνική δυσαρέσκεια, αν πάλι δεν είναι, θα ισχυριστεί ότι ουδεμία (οργανωτική) σχέση είχε, και άρα... πάμε για άλλα (μετά τις καλοκαιρινές διακοπές προφανώς).

Τούτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανησυχία στην κυβέρνηση για τη στενότητα που επιφέρουν τα τελευταία μέτρα. Φόροι, φόροι, φόροι, που θα έλεγε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η κυβέρνηση πιστεύει, ωστόσο, πως έχει αντίδοτο -και αυτό δεν είναι άλλο από το γύρισμα σελίδας, με τη σταδιακή άρση των capital controls, με την ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσουν μεγάλοι επενδυτές, με αύξηση της απασχόλησης κ.ο.κ.

Γι' αυτό και η κυβέρνηση γκαζώνει: ήδη για το σκοπό αυτό αύριο το πρωί θα συνεδριάσει άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, με θέμα τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ προετοιμάζεται μεθοδικά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη, στο Μουσείο της Ακρόπολης για το κυβερνητικό αναπτυξιακό όραμα. Με προστασία των θέσεων εργασίας -αμοιβών -εργασιακών σχέσεων, αλλά και προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος εν γένει.