current views are: 8

14 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση18:01

Στα χαρακώματα κυβέρνηση – ΝΔ για τους «Παραιτηθείτε»

Αρκετές μέρες ακόμα φαίνεται πως θα κρατήσει η κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κίνημα «Παραιτηθείτε» και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 

Δημοσίευση 18:01’

Αρκετές μέρες ακόμα φαίνεται πως θα κρατήσει η κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κίνημα «Παραιτηθείτε» και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 

Αρκετές μέρες ακόμα φαίνεται πως θα κρατήσει η κόντρα κυβέρνησηςαξιωματικής αντιπολίτευσης για το κίνημα «Παραιτηθείτε» και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη.

Η κόντρα σήμερα συνεχίστηκε και σε κορυφαίο επίπεδο μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσωπου και του εκπροσωπου Τύπου της ΝΔ αλλά και σε επίπεδο στελεχών. 

Ο Γ. Κουμουτσάκος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δύο φωτογραφίες με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, όπου κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε τώρα».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ συνόδεψε τις φωτογραφίες με τις εξής λεζάντα: «@olgagerovasili Σας θυμίζει κάτι;»

Νωρίτερα η κ. Όλγα Γεροβασίλη είχει πει πως το κίνημα αυτό «κινείται εχθρικά για τη χώρα», ενώ είχε προσθέσει πως από πίσω κρύβονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 

«Το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του, είναι αναφαίρετο. Από εκεί και μετά, γίνεται μια κριτική όσον αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα. Το «παραιτηθείτε», λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά  στη χώρα,  αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο. Κατά τα άλλα, είναι ελεύθερος ο καθένας να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει» σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ακόμη ότι:

Πρόκειται περί συγκαλύψεως στελεχών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και καλά θα έκαναν να είναι με το όνομά τους και την υπογραφή τους. Δεν είχαν να φοβηθούν κάτι από αυτό, αλλά νομίζω ότι έχουν να φοβηθούν τη μη συμμετοχή των ανθρώπων, εάν οι ίδιοι ήταν οι διοργανωτές.

Πυρά κατά της ΝΔ εξαπέλυσε και το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροής συνδέοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ότι δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες της για ναυάγιο στην αξιολόγηση και τα σχέδια για δημιουργία πολιτικής κρίσης. Ταυτόχρονα κατηγορούν τη ΝΔ ότι επιχειρεί «να δημιουργήσει κλίμα αντιδημοκρατικής εκτροπής σε μια προσπάθεια να το συνδέσει με το αυριανό «αντικυβερνητικό event».

Η ΝΔ από την πλευρά της, τόνισε πως «αναρωτιόμαστε με ποια Κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με της Βενεζουέλας μήπως;»

«Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση είναι φανερό ότι βρίσκεται εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και απαντά μέσω πηγών από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία» συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του παραμένουν απομακρυσμένοι από τα προβλήματα των πολιτών, που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα ψέματα και την ανικανότητά τους. Προκαλούν τους πολίτες που τους πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην πιο ανίκανη, δογματική και καθεστωτική Κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος που απαντώντας στις διαρροές του Μαξίμου σχολίασε: «Μιλάνε για “κοινωνική ένταση” οι θα «τους ρίξουμε στους δρόμους».

Στο σχόλιο του, το οποίο μάλιστα  συνόδευσε με μια φωτογραφία που απεικονίζει βουλευτές – πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κρατούν πανό με το σύνθημα «Καταστρέφετε τη χώρα φύγετε τώρα», έκανε ακόμη λόγο για «πανικό» στην κυβέρνηση.

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις υπουργών για το κίνημα «Παραιτηθείτε».

Ο κ. Γεωργιάδης, σχολίασε μεταξύ άλλων πως «αυτοί είναι κανονικοί φασίστες», ενώ με αφορμή τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη έκανε λόγο για αντιδημοκρατικές απόψεις.


σχετικα αρθρα