Νέο αντάρτικο στον κυβερνητικό συνασπισμό με αφορμή τον αναπτυξιακό νόμο, που από σήμερα συζητείται στη Βουλή, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δημαρά.

Ο βουλευτής εξέφρασε την αντίθεσή του με τις διατάξεις του νόμου Σταθάκη και άφησε να εννοηθεί πως η στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία θα εξαρτηθεί από το εάν γίνουν αποδέκτες οι τροπολογίες που ο ίδιος έχει καταθέσει.

«Δίνουμε εκτός από έδαφος και θάλασσα και δυνατότητα να δομήσουν, δεν χρειάζονται λοιπόν φοροαπαλλαγές, αντίθετα πρέπει να στηρίξουμε επαγγελματίες», είπε και υπογράμμισε ότι «για μένα δεν είναι ηθικό να δίνουμε τα πάντα στις πολυεθνικές».

«Εμείς  – και εκφράζω και τον ΣΥΡΙΖΑ – που αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε το μνημόνιο για να μην καταστραφεί η χώρα, είμαστε εναντίον του νεοφιλελευθερισμού» είπε ο Γ Δημαρας και σημείωσε ότι: «Ψηφίσαμε μέτρα από ανάγκη, ψηφίσαμε με θλίψη, δεν είχαμε άλλη επιλογή σύμφωνη με τις αρχές μας. Ήταν συνειδητή στις συγκεκριμένες συνθήκες για να μην αφήσουμε τη χώρα στα  χέρια αυτών που έφεραν εδώ τον τόπο».

«Δέχτηκα να στηρίξω την κυβέρνηση που κάνει συμβιβασμούς, έστω και λάθη για να μην αναλάβουν  την χώρα αυτοί που την οδήγησαν εδώ», είπε με νόημα.