Αρνητικό κλίμα για τον κυβερνητικό σχηματισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιφυλάσσουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ALCO για την ΓΣΕΕ, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στα ''Νέα'', με το 80% να θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Η έρευνα έλαβε χώρα στο διάστημα 30 Μαϊου-2 Ιουνίου και καταγράφει τις απόψεις των πολιτικών μετά την πρώτη αξιολόγηση, εν όψει του ερχόμενου φθινοπώρου. 

 Το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του περασμένου Σεπτεμβρίου και το 61% των ψηφηφόρων των ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και δεν θεωρούν ικανή την παρούσα κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Την ίδια στιγμή, σε συνολικό επίπεδο, μόλις το 11% εξακολουθεί να επενδύει στις κυβερνητικές ικανότητες, ενώ και στην δεξαμενή των νέων ψηφοφόρων (ηλικίες 18-24) μόνο το 28% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να δείχνει κάποια εμπιστοσύνη, ενώ στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες και στους συνταξιούχους η κυβέρνηση αμφισβητείται άνω του 80%. 
  
Η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι δελεαστική για τους ερωτηθέντες, καθώς τα μέτρα λιτότητας είναι το μόνο κριτήριο που κατά τους ερωτηθέντες (σε ποσοστό 74%) δείχνει την κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, εν αναμονή του επόμενου πακέτου για τα εργασιακά, μάλιστα, το 84% εκφράζει εκ των προτέρων τη βεβαιότητα ότι οι ομαδικές απολύσεις θα καθηλώσουν αντί να δώσουν ώθηση στην οικονομία.

Τέλος, στην ερώτηση ''ποιους έπληξαν περισσότερο τα πρόσφατα μέτρα'' οι ελεύθεροι επαγελματίες θεωρούνται ως ο μεγαλύτερος στόχος (38%), ενώ φαίνεται να αποτελεί κοινή αντίληψη πλέον ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται σχεδόν αποκλειστικά για τα συμφέροντα των δημοσίων υπαλλήλων.