current views are: 8

15 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση09:23

Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή για τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στη Βουλή για τον νέο αναπτυξιακό νόμο​, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί απόψε αργά το βράδυ.

Δημοσίευση 09:23’

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στη Βουλή για τον νέο αναπτυξιακό νόμο​, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί απόψε αργά το βράδυ.

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί απόψε αργά το βράδυ.

Τίτλος του νομοσχεδίου είναι «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας – Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις».

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης άσκησαν έντονη κριτική στις ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου. 

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση απέσυρε χθες τροπολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής, την οποία αναμένεται να καταθέσει εκ νέου σήμερα. Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στην Υπηρεσία Ασύλου
  • δημιουργία «κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας» κυλικείων σε χώρους/υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας, που δίνονται στους κατά τόπους ΟΤΑ
  • προγραμματισμός σύναψης συμβάσεων και εκτέλεση αυτών για έργα που έχουν σχέση με την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Υποδοχής και
  • Ταυτοποίησης επίσης κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας και μάλιστα η νομιμοποίηση αυτών των συμβάσεων προβλέπεται πως γίνεται αναδρομικά, από 1/1/2015 και θα ισχύει έως 31/12 τρέχοντος έτους.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης ενώπιον του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, τόνισε πως «ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει μια πραγματική δυνατότητα εξόδου από την κρίση, ενταγμένη στην οικονομική συγκυρία και κινείται στο πλαίσιο της συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές».

«Χρειαζόμαστε μια δίκαιη ανάπτυξη, ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να μοιράσει δίκαια τα οφέλη σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και υπογράμμισε ότι, «ούτε ο αναπτυξιακός από μόνος του, ή άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο μπορεί να αποτελέσει τον μοναδικό παράγοντα της μεταστροφής της οικονομίας σε μια αναπτυξιακή τροχιά».


σχετικα αρθρα