Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις αντιδράσεις για το κίνημα ''Παραιτηθείτε'' εξαπέλυσε σήμερα από το Βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ''μήνυμα'' στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για την ασφάλεια των πολιτών στη σημερινή συγκέντρωση. 

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε τον αναπτυξιακό νόμο, ''αναπτυξιακό μόνο κατ' όνομα'' , καθώς, όπως τόνισε,  πολύ λίγες επενδύσεις μπορούν να γίνουν σε τέτοιο εχθρικό περιβάλλον. 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη: 

Οι πολίτες νιώθουν απογοητευμένοι. Να μάθετε να μην ενοχλείστε ότι αυτοί οι πολίτες κάνουν πορείες και συγκεντρώσεις. Οταν γίνονται στο πλαίσιο του νόμου  έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τέτοιος πανικός για μια συγκέντρωση πολιτών. Πόσο υποκριτικό είναι εν τέλει αυτοί που έκτισαν καριέρες στις πορείες να αγανακτούν γιατί οι πολίτες εκφράζονται μέσα από μια συγκέντρωση.

 Για να βγάλετε στην επιφάνεια το αυταρχικό σας πρόσωπο. Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα έρθει η ώρα να θελήσετε να σπείρετε τις θύελλες των ανέμων.  Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους διαδηλωτές. Κινδυνεύει από όσους έκαναν τον λαϊκισμό τέχνη και την χυδαιότητα καθημερινή πρακτική. Χθες έγινε κάτι πρωτάκουστο : Μπαχαλάκηδες ανήρτησαν στο διαδικτυακό τους τόπο πρόσκληση αντισυγκέντρωση. Καθιστώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών σήμερα. Θα καταδικάζουμε φαινόμενα βίας και προπηλακισμού από όπου και αν προέρχονται.

Σε σχέση με τον αναπτυξαικό νόμο τόνισε ότι ''η ανάπτυξη δεν διατάζεται, ούτε νομοθετείται. Οι συνθήκες που τον ευνοούν απαιτούν πολύ κόπο. 
Σήμερα η χώρα μας είναι 60η στον κόσμο και τελευταία στον ΟΟΣΑ στον δείκτη επιχειρηματικότητας. Κανείς νόμος από μόνος του δεν μπορεί να το διορθώσει αυτό. Πολύ λίγες επενδύσεις μπορούν να γίνουν σε τέτοιο εχθρικό περιβάλλον. Κανένας επιχειρηματίας δεν μου μίλησε για τον αναπτυξιακό νόμο. Όλοι ζητούν μειωμένες εργοδοτικές εισφορές, γρήγορη αδειοδότηση, πρόσβαση στη ρευστότητα. Ζητούν να λειτουργήσει στοιχειωδώς το τραπεζικό σύστημα. Ζητούν να μην αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας πελάτες ή προμηθευτές. Ζητούν μεταρρυθμίσεις και το στοιχειώδες δικαίωμα να το ασκούν χωρίς αξεπέραστα εμπόδια.Δεν θέλουν να αισθάνονται ότι οι προσπάθειες τους είναι υπονομεύμενές. Κατάφεραν να φτιάξουν ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο καπιταλισμού. Δυστυχώς αυτή την αντίληψη κομίζει η κυβέρνηση''. 

Μίλησε δε για τρεις παραδοχές της κυβέρνησης:

  • Παραδοχή πρώτη: Τα δημοσιονομικά μέτρα θα φτάσουν τα 9 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας σας επεβλήθη αυτόματος και μόνιμος, οριζόντιος μηχανισμός. 
  • Δεύτερη: Εχετε υιοθετήσει λάθος μίγμα Δημοσιονομικής Πολιτικής. Ενώ έχει εξαντληθεί προ πολλού η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, τους φορτώνετε με πρόσθετα βάρη. Η υπερφορολόγηση έχει τις επιπτώσεις της, η φοροδιαφυγή οργιάζει. 
  • Τρίτη: Η ανάπτυξη θα πετύχει μόνο η Ελλάδα με τη λειτουργία της πραγματικής λειτουργίας της αγοράς. 

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε τον αναπτυξιακό νόμο ''μια πομφόλυγα, ένα άδειο πουκάμισο, ένα πολύ βολικό άλλοθι''.

Είναι ο καθρέφτης της κοσμοθεωρίας σας. Εχουμε πολλές φορές ότι για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χρειάζεται μια νέα μεγάλη συμφωνία με τους πιστωτές μας. Οι παλλινωδίες στο Ελληνικό αναδεικνύουν ανάγλυφα τις κραυγαλέες αντιθέσεις. 
Θα μπορούσε να αποτελέσει μια ανάπτυξη την εικόνα του παράκτιου μετώπου και μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αντί να αγκαλιαστεί ως απαραίτητη, πολεμήθηκε λυσσαλέα από τις δυνάμεις του λαϊκισμού. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι  ''ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι αν θέλουν την αξιοποίηση του λαϊκισμού να ψηφίσουν τον κ. Σαμαρά'', ενώ πρόσθεσε ότι ο νόμος έρχεται σε περιβάλλον ύφεσης. 

Υπογράμμισε, ωστόσο, τέλος, ''ότι η  δική σας αποτυχία δεν είναι αποτυχία της χώρας. Η δική σας ταπείνωση δεν είναι ταπείνωση της Ελλάδας''.