Σύγκρουση για την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη είχαν στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο ''για χυδαιότητα'' στην πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. 

 Η σημερινή προγραμματισμένη ακρόαση δεν καρποφόρησε, καθώς απορρίφθηκε από την Επιτροπή το αίτημα της εισαγγελέως Εφετών να παρίσταται δικηγόρος της.

Παρότι η ίδια υποστήριξε ότι το αίτημά της αυτό υποβλήθηκε ώστε να βοηθηθεί στην τεκμηρίωση των όσων μαρτυρήσει από έγγραφα που κατέχει ο συνήγορός της, η πλειοψηφία της Επιτροπής το απέρριψε.

Αναλυτικά ο διάλογος των δύο πολιτικών είχε ως εξής: 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πήρα τηλέφωνο στο Υπουργείο και μου είπαν ότι δεν ισχύει αυτό που είπε η κα Τσατάνη για την τρομοκρατία.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ποιον πήρατε;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τον Παρασκευόπουλο
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Και τι σας είπε;
ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Δεν είπε αυτό. Είπε ότι χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, όχι ότι εποπτεύει.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είναι άλλο εισαγγελέας και άλλο ότι χειρίζεται
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Μπορεί να είναι δικό μου λάθος.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν είπε αυτό. Να διαβάσουμε τα πρακτικά. είναι άλλο να παίρνετε τον υπουργό και να ρωτάτε ποιος είναι ο εισαγγελέας για την αντιτρομοκρατική και άλλο ποιος είναι ο εισαγγελέας Εφετών που χειρίζεται σε επίπεδο βουλευμάτων
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τέτοιες ειδικότητες δεν υπάρχουν
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν είπε ότι εποπτεύει της αντιτρομοκρατικής
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήρθε εδώ με πλήρη δημοσιότητα. θα πρέπει και η κα Τσατάνη να διαφωτίσει την κοινωνία
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν είπε αυτό. Είπε να μην εστιάζει ο φακός στο πρόσωπό της
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σας παρακαλώ κε Βενιζέλο. Έχει πολλούς δικηγόρους
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αυτοσυγκρατηθείτε. Είστε στα όρια της χυδαιότητας. Δεν ντρέπεστε
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν ντρέπομαι.

Πάντως, κατά την σύντομη παρουσία της στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η κ. Τσατάνη εξήγησε ότι η αναφορά-καταγγελία της έγινε με τρόπο ώστε να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο η μυστικότητα, όπως επιτάσσει ο νόμος.

Στην κ. Τσατάνη δόθηκε τελικά προθεσμία μίας εβδομάδας προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικώς με τις καταγγελίες της για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.