Ως ''απάντηση-μνημείο υπεκφυγής και αυτοπροβολής'' χαρακτηρίζει την αντίδραση της Γεν. Γραμματείας Ισότητας των φύλων το Ποτάμι σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας. 

Συγκεκριμένα, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην ερώτηση που κατέθεσαν 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία της βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Κατερίνας Μάρκου, η ίδια προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δεν σπατάλησε ούτε ένα δελτίο τύπου για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών υπαλλήλων της Πρεσβείας της Βενεζουέλας.

Προφανώς, το θεώρησε λιγότερο σημαντικό από τη γνωστή πασχαλινή διαφήμιση για την οποία εξέδωσε δύο δελτία.

Σήμερα, με μια απάντηση - μνημείο υπεκφυγής και αυτοπροβολής, χαρακτηρίζει «σκηνικά που στήνονται» τις καταγγελίες, μιλώντας για «υποκριτικές ευαισθησίες που στόχο έχουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση» και εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά των ΜΜΕ που έδωσαν βήμα στις γυναίκες αυτές.

Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, και ιδιαιτέρως οι γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει παρενόχληση και βία, ποια είναι η αντίληψη της Γενικής Γραμματείας για όσους καταγγέλλουν περιστατικά παρενόχλησης, όπως έκαναν οι 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Δείτε την απάντηση εδώ