Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να «οργανώσουν γρήγορα και αποφασιστικά την αντεπίθεσή τους και να ανατρέψουν τις νέες δέσμες αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται καλυμμένες με τον μανδύα της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης».

Στη συνέχεια, ο γγ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξυπηρετεί πολλαπλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου αυτήν την περίοδο» και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ πως αποτελεί «την κατάλληλη αστική επιλογή για να προχωρήσει η βρώμικη δουλειά, προωθώντας τα σκληρά αντεργατικά μέτρα με πολύ μικρότερη λαϊκή αντίσταση απ' αυτή που θα συναντούσε μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ». «Τα περί "δίκαιης ανάπτυξης" θα ήταν ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα αν δεν ήταν τραγικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε «προδιαγεγραμμένη» την πορεία της αντιλαϊκής κλιμάκωσης, την οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνει το άνοιγμα των εργασιακών, ενώ για τις «κόκκινες γραμμές» σημείωσε πως «μπορεί και πρέπει να τις χαράξει ο ίδιος ο λαός». «Πρέπει να οργανωθούν μαζικοί και μαχητικοί αγώνες σε αντιμονοπωλιακή και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με αφετηρία την άμεση αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ», τόνισε.