Εξεταστική για το θέμα των Τσάμηδων ζητά ο Δ. Καμμένος

Εξεταστική για το θέμα των Τσάμηδων ζητά ο Δ. Καμμένος

Την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για «την διερεύνηση των θηριωδιών των Τσάμηδων κατά της Ελλάδας και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων», ζητεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος, επικαλείται την «τελευταία πρόκληση των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων στον αγώνα Ελβετίας-Αλβανίας» και την πρόκληση κατά την επίσκεψη Κοτζιά στην Αλβανία, και κάνει λόγο για προσπάθεια της συγκεκριμένης ομάδας να εγείρει αξιώσεις σε ένα θέμα ιστορικά ανύπαρκτο.

«Αυτό που γεννά ερωτηματικά είναι ότι παρά τις επιστολές διαμαρτυρίας και τα έντονα διαβήματα της χώρας μας προς τη πρεσβεία της Αλβανίας δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα επίσημης καταδίκης της προκλητικής αυτής ενέργειας» τονίζει ο βουλευτής.

Τέλος, ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι ιστορικά, ωστόσο, όπως άλλωστε είναι ευρέως γνωστό, οι ηγέτες των Τσάμηδων συμμάχησαν στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής με τους κατακτητές προβαίνοντας σε θηριωδίες κατά του ελληνικού πληθυσμού, ειδικότερα στη Θεσπρωτία. Η πλειοψηφία κατέφυγε κατόπιν στην Αλβανία για να γλιτώσει από αποφάσεις των δικαστηρίων δωσίλογων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δέκα καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο