current views are: 10

16 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση08:29

Μητσοτάκης για κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ: Σχέδιο τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό (Βίντεο)

Ξεκίνησε η παρουσίαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, για την έναρξη της διαβούλευσης για το υπό διαμόρφωση κυβερνητικό πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δημοσίευση 08:29’

Ξεκίνησε η παρουσίαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, για την έναρξη της διαβούλευσης για το υπό διαμόρφωση κυβερνητικό πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ξεκίνησε η παρουσίαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ,Κωστή Χατζηδάκη, για την έναρξη της διαβούλευσης για το υπό διαμόρφωση κυβερνητικό πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Η σημερινή κυβέρνηση όσο περισσότερο απαξιώνεται, τόσο η κοινωνία θα επιζητά μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση και αυτό αυξάνει τις δικές μας ευθύνες για τη διαμόρφωση μίας τελικής πρότασης εξόδου από την κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θα είναι ένα σχέδιο τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό που θα εκπλήξει θετικά την ελληνική κοινωνία και τους πιστωτές μας. Η πρόταση αυτή έχει αρχίσει και διαμορφώνεται πάνω στη βασική διάσταση του 2+4 που έχω παρουσιάσει. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συντάσσεται με την ανάγκη η Ελλάδα να μπορέσει να διαπραγματευτεί μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα» επισήμανε, για να προσθέσει ότι επιμέρους τμήματα του προγράμματος έχουν παρουσιαστεί, όπως η πρόταση για το μεταναστευτικό».

   O κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στον διάλογο, μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Κλείνοντας ανέφερε ότι στόχος είναι να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη μετά μνημόνιο εποχή.

 Διευκρίνησε πάντως ότι απαντήσεις θα ληφθούν υπόψη και δεν θα είναι δεσμευτικά για το πρόγραμμα. “Δεν θέλουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ 2” είπε χαρακτηριστικά.

   Προανήγγειλε δε ότι θα διοργανώσουν και μία ημερίδα σε συνεργασία με το ΕΛΚ. Έως το τέλος Ιουλίου θα γίνει η εντατική διαβούλευση με τους φορείς, τις κομματικές οργανώσεις και το ΕΛΚ. Τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος του κόμματος θα είναι σε θέση να παρουσιάσει το σκέλος του προγράμματος για την οικονομία. «Θέλουμε να δώσουμε την ελπίδα της αλήθειας και να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα αξιόπιστο, σύγχρονο και ρεαλιστικό, με τη συμμετοχή της κοινωνίας» έκλεισε ο κ. Χατζηδάκης.

   Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο χρόνος και ο τόπος παρουσίασης του προγράμματος είναι συνάρτηση των πολιτικών εξελίξεων. «Εμείς θα καθορίσουμε τις παραμέτρους με τις οποίες θα ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμα» είπε και πρόσθεσε ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί ένα σημαντικό τμήμα.

   Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Αποφεύγω τον όρο επαναδιαπραγμάτευση, γιατί είναι ένας όρος πολιτικά φορτισμένος που παραπέμπει σε τακτικές του παρελθόντος που δεν απέδωσαν. Παρουσιάζουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα και επιμένουμε ότι ο στόχος του 3,5% πλεόνασμα σε μακροχρόνια βάση είναι ανέφικτος. Η πρόταση αυτή έχει αρχίσει και βρίσκει συμμάχους εντός και εκτός χώρας. Εμείς δεσμευόμαστε για επιθετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ζητούμε από τους εταίρους να δεχθούν την αναθεώρηση του πλεονάσματος. Η ΝΔ έχει την αξιοπιστία για να διαπραγματευτεί μία τέτοια πρόταση, γιατί πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά αυτού του κόμματος και της κυβέρνησης που θα ακολουθήσει από τη νυν κυβέρνηση». 

   Όταν έλθει η ώρα των εκλογών οι πολίτες θα γνωρίζουν ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις και σε κάθε περίπτωση η παρουσίαση θα προσαρμοστεί στον πολιτικό κύκλο.


σχετικα αρθρα