''Καρφιά'' κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», αποκάλυψε ότι, όταν ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών, είχε συμφωνήσει με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% και όχι 2% που προτείνει σήμερα.

«Ο κ. Στουρνάρας όντας υπουργός Οικονομικών να θυμίσω ότι είχε συμφωνήσει μαζί με τον κ. Σαμαρά σε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% και όχι 2%» είπε ο κ. Μπάρκας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3% είναι μη ρεαλιστικός και κοινωνικά ανέφικτος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα:

Νομίζω ότι ότι κ. Στουρνάρας και η αξιωματική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε μια διαδικασία ακριβώς επειδή έχουν χάσει το επιχείρημα που είχαν πριν ότι δεν βγαίνει η αξιολόγηση οπότε πρέπει να πέσετε, να παραιτηθείτε. Βεβαίως τότε δεν ήταν μεγάλα τα πρωτογενή πλεονάσματα και λέγανε ότι μπορούνε να τα πετύχουν.

Απαντώντας, εξάλλου, στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν μπορεί να πετύχει, ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί τα εργαλεία που διαθέτει (αναπτυξιακός νόμος, προγράμματα ΕΣΠΑ, κ.α.) και να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών.