Διπλό «χτύπημα» από τους 53+ σε μια ημέρα, κατά την οποία ο Α. Τσίπρας θα παρουσιάσει το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή σελίδας.
 
Μετά τη διαφοροποίηση για τον εκλογικό νόμο -ειδικότερη συζήτηση θα γίνει στο μίνι υπουργικό συμβούλιο αλλά και την πολιτική γραμματεία την Παρασκευή- ακολούθησε η προειδοποίηση για καταψήφιση τροπολογίας που έχει φέρει ο Γ. Μουζάλας.
 
Η τροπολογία που έφερε τους 53+ στα «κάγκελα» αφορά τη σύνθεση των επιτροπών ασύλου, με πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Χρ. Παπαδόπουλος, Α. Καββαδία, Χρ. Καραγιαννίδης, Γ. Πάλλης, Γ. Ψυχογιός) να του ζητούν να την αποσύρει, σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούν, θα την καταψηφίσουν στην ονομαστική ψηφοφορία! Και στην περίπτωση αυτή, επισημαίνουν χαρακτηριστικά, θα χρειαστούν οι ψήφοι της αντιπολίτευσης για να περάσει...
 
Οι πέντε βουλευτές που ζητούν και από άλλους να τους στηρίξουν -υπάρχουν άλλωστε και άλλοι βουλευτές που πρόσκεινται στους 53+ που εκτιμάται ότι θα προσθέσουν τα ονόματά τους στο αίτημα, αν δεν υπάρξει πυροσβεστική παρέμβαση άνωθεν- κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό ότι έφερε την τροπολογία χωρίς να συνεννοηθεί προηγουμένως με την κοινοβουλευτική ομάδα.
 
Και επί της ουσίας, ότι είναι στα όρια της συνταγματικότητας -χωρίς να εξηγούν πάντως το «γιατί»- αλλά και πέραν της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Θέτουν όμως και ένα ευρύτερο ζήτημα, να υπάρξει, μετά την απόσυρση της τροπολογίας, συζήτηση για την πολιτική του κόμματος για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό. Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί η παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου, όχι για τον ίδιο λόγο, είχε εκφράσει πάντως συγκεκριμένες ενστάσεις για τα θέματα αυτά (η τέως βουλευτής προέρχεται επίσης από τους 53+).