Βήμα-βήμα και με ορίζοντα στον Σεπτέμβριο προχωρά το σχεδιασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πλέον έχει διπλή στόχευση: να ολοκληρώσει του βασικούς άξονες του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος, προκειμένου να το παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και κυρίως να πείσει τους πολίτες ότι αποτελεί την εναλλακτική πρόταση που θα βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση.

Ένα από τα βήματα αυτά, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, έγινε σήμερα το πρωί με το σήμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης, στην ειδική παρουσίαση στη Συγγρού, προκειμένου να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση της νέας Συμφωνίας, καθώς θέλει σε αντιδιαστολή με τον Αλέξη Τσίπρα, να αποδείξει στην κοινωνία, ότι η ΝΔ είναι σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη και ο ίδιος προτείνει ρεαλιστικά πράγματα, επιλέγοντας μόνο την αλήθεια.

«Για να πετύχουμε διατηρήσιμη ανάπτυξη χρειαζόμαστε ένα συνολικό πλαίσιο ανάταξης της οικονομίας, που προϋποθέτει άλλο μείγμα πολιτικής και μία νέα μεγάλη συμφωνία με τους εταίρους μας», λέει σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι όταν για πρώτη φορά μίλησε στη Βουλή για την ανάγκη αναπροσαρμογής των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% στο 2% εισέπραξε την ειρωνεία των κυβερνώντων.

«Αμφιβάλλω αν κατάλαβαν ακριβώς τι έλεγα» λέει χαρακτηριστικά, δύο μέρες από όταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, με άρθρο του στους Financial Times είπε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Στο πλαίσιο αυτό, το ερώτημα που πρόκειται να απευθύνει ο κ. Μητσοτάκης προς τους πολίτες είναι «ποια κυβέρνηση έχει την αξιοπιστία να διαπραγματευτεί μία νέα μεγάλη συμφωνία με τους πιστωτές μας;»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει να απευθύνεται στη μεσαία τάξη και στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες, που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, καθώς θεωρεί ότι οι πολίτες αυτών των κατηγοριών, σήμερα δεν εκφράζονται πολιτικά από κανένα και αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που θα δώσει και τον νικητή της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Με βάση το σχεδιασμό αυτό, ο κ. Μητσοτάκης, θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στις Αχαρνές της Δυτικής Αθήνας, όπου στις 17:30 επισκέπτεται το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ασφάλειας, το Δημαρχείο όπου θα ακούσει τους τοπικούς φορείς των Αχαρνών, ενώ θα περπατήσει και στην Κεντρική Πλατεία για να ενημερωθεί από κοντά, για τα προβλήματα καταστηματαρχών και κατοίκων.