«Η συγκέντρωση "Παραιτηθείτε" πέρασε, τα πλήθη δεν κατέκλισαν την πλατεία Συντάγματος ώστε να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης. Εμείς πάλι, εκτός από τις γραφικότητες, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πραγματικότητα». Με αυτό τον τρόπο θέλησε κυβερνητικό στέλεχος να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν χθες στο Σύνταγμα, αλλά και να προϊδεάσει για τα όσα θα ανακοινώσει σήμερα από το Μουσείο της Ακρόπολης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση θέλει να φέρει σε πρώτο πλάνο τις προσπάθειες της για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Λίγες μόλις ώρες μετά την ψήφιση του νέου επενδυτικού νόμου, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει σήμερα τους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα, σε εκδήλωση με τον τίτλο «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο σχέδιο «Δίκαιη Ανάπτυξη», που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα είναι ο οδικός χάρτης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, με την κοινωνία όρθια, που σημαίνει πως τα όποια οφέλη προκύψουν από την ανάπτυξη που –ελπίζουν- ότι θα έρθει, θα μοιραστούν με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Παράλληλα, θα δώσει έμφαση στα εργαλεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση για να επέλθει η πολυσυζητημένη ανάπτυξη. Αυτά είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος που βασίζουν πολλά για την προσέλκυση επενδύσεων, το νέο ΕΣΠΑ, το πακέτο «Γιούνκερ», αλλά και τομείς όπως ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή. Αρκετό χρόνο αναμένεται να διαθέσει και στο ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων που έχει πετύχει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Την ίδια στιγμή, θα παρουσιάσει και ένα σχέδιο κοινωνικής πολιτικής, που θα προστατεύει τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, μέσω ενός ταμείου που θα δημιουργηθεί και θα καλυφθεί εν μέρει από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015.