Σε νέο επίπεδο εισέρχονται οι σινο-ελληνικές σχέσεις μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.

Κατά την συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, στο Μέγαρο του Λαού, τόνισε ότι μπροστά μας ανοίγεται μια νέα λαμπρή περίοδος συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει ένα διεθνές ενεργειακό, ναυτιλιακό και διαμετακομιστικό κέντρο.

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κίνας, τόνισε ότι σε μια περίοδο σύνθετη και δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία και εσωστρέφειας για τον δυτικό κόσμο, το όραμά σας "Μια Ζώνη - ένας Δρόμος" (One Belt, One Road) για τη διασύνδεση της Ασίας με την Ευρώπη, δίνει μια νέα προοπτική σε παγκόσμια κλίμακα για την ειρήνη και την ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος Πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση η δέσμευση του κ. Τσίπρα να προωθήσει σημαντικά και να ενισχύσει τις σχέσεις συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας.

Μετά τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, θα ενισχύσουμε ακόμα περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών σε ένα νέο επίπεδο, τόνισε ο κ. Τζινπίνγκ και κατέληξε: η χώρα σας έχει βιώσει τις πιο δύσκολες στιγμές και ως φίλος είμαι χαρούμενος που η Ελλάδα ανοίγει μια νέα σελίδα ανάπτυξης.