Η εικόνα δεν επελέγη τυχαία. Την ίδια στιγμή που, από το Μουσείο Ακρόπολης, ο Πρωθυπουργός παρουσίαζε το αφήγημα περί «δίκαιης ανάπτυξης», ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στο Μενίδι, προκειμένου να καταδείξει ότι η καθημερινότητα των πολιτών δεν υπακούει στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου.'

Η επιχείρηση του Αλέξη Τσίπρα να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης υιοθετώντας παράλληλα και το αφήγημα των μεταρρυθμίσεων προκαλεί προβληματισμό στη Συγγρού που αναζητά, από την πλευρά της, το δικό της αφήγημα διαφοροποίησης από τον Πρωθυπουργό και τη διάθεσή του να... εισβάλλει στην μνημονιακή και ευρωπαϊκή ατζέντα. Η προσπάθεια της Συγγρού έχει δύο επίπεδα: το πρώτο αφορά στην οικοδόμηση του προσωπικού προφίλ του κ. Μητσοτάκη ως πλέον αξιόπιστου και ικανού να δρομολογήσει μεταρρυθμίσεις και να προσελκύσει επενδύσεις, το δεύτερο στην ανάδειξη της ικανότητας της Ν.Δ. να αποτελέσει πιο ικανό και αποτελεσματικό φορέα διακυβέρνησης καθώς, όπως λένε οι γαλάζιοι, «ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις γιατί δεν πιστεύει σε αυτές». Παράλληλα, η Ν.Δ. θα επιχειρεί, καθημερινά, να προσγειώνει την κυβέρνηση στην πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. Έτσι εκτός από το Μενίδι (και νωρίτερα άλλες υποβαθμισμένες περιοχές της Δυτ. Αττικής) θα ακολουθήσουν επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη στην περιφέρεια αλλά και παρεμβάσεις σε κρίσιμα πεδία όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

Η Συγγρού εντείνει τον προγραμματισμό της για το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διαμορφώσει κατά το δυνατόν την ατζέντα της επικαιρότητας και να μην φανεί ότι σύρεται πίσω από τις πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες. Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας προγραμματίζει να αναδείξει τόσο το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου όσο και την αναθεώρηση του Συντάγματος ως οχήματα πολιτικής ζύμωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εντείνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, ενώ ο Ιούλιος, εκτός από τη Συνταγματική αναθεώρηση, θα είναι αφιερωμένος και στο νέο πρόγραμμα της Ν.Δ. καθώς προγραμματίζονται συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος αλλά και εκδήλωση σε συνεργασία με το ΕΛΚ. Η επανεκκίνηση της γαλάζιας αντεπίθεσης αναμένεται το Σεπτέμβριο, από τη ΔΕΘ, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το νέο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος.