Την ανάγκη συντονισμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για τη διαχείριση του προσφυγικού υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του χθες το μεσημέρι στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα.

«Βρισκόμαστε μπροστά στο νέο φαινόμενο της μεγάλης εξόδου μεταναστών και προσφύγων, όχι μόνο από τη Συρία, αλλά από πολλές περιοχές της γης. Αυτό το φαινόμενο θα είναι αυξανόμενο και γι’ αυτό χρειάζεται τουλάχιστον μία συστηματική και συντονισμένη ευρωπαϊκή πολιτική, αν όχι και διεθνής», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Απαραίτητη, όπως είπε, είναι και η συντονισμένη πολιτική από μεριάς της πολιτείας, «ώστε να εγγυηθούμε αφενός τον ανθρωπισμό, που είναι άλλωστε μέσα στις παραδόσεις μας, και αφετέρου πως όταν τελικά επιστρέψουν, θα είναι οι ίδιοι οι ‘αρχιτέκτονες’ και οι ‘μηχανικοί’ μίας διαφορετικής πολιτείας στη Συρία και στις άλλες χώρες».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε για τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων, περιηγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με τους σύρους πρόσφυγες.

Εκεί τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ν. Πρέβεζας Σταύρος Κώστας που είχε την πρωτοβουλία να προτείνει στον Γ. Παπανδρέου την επίσκεψη στον χώρο αυτό.

Πηγή φωτό: prevezaposto.gr