Σάλο έχουν προκαλέσει από χθες το βράδυ οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για το δικαστικό σώμα, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για ''θεσμική εκτροπή'', ενώ πλέον το θέμα αγγίζει και την κυβέρνηση.

Ο υπουργός δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής άδειασε τον κ. Πολάκη λέγοντας: 

"Για να το πω κομψά: Είτε είναι δήλωση χωρίς νόημα, είτε θεσμική κριτική, η οποία όμως οφείλει να έχει επιχειρηματολογία. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και εγώ προσωπικά, επμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς της, σε απόλυτο βαθμό στη συντριπτική του πλειοψηφία. Δεν υπάρχει κατηγορία στην οποία να μην υπάρχουν εξαιρέσεις. Όμως οι εξαιρέσεις, ελέγχονται θεσμικά".

Κυβερνητικές πηγές πάντως πηγές αρκούνταν στο:

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού, γίνεται λόγος για ''θεσμική εκτροπή'' και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως εγγυητή του πολιτεύματος να παρέμβει για όσα είπε για το σώμα. 

,

Την ίδια στιγμή οι δικαστούν καλούν τον κ. Πολάκη ή να ανακαλέσει ή να τεκμηριώσει αυτά που καταγγέλλει. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δικαστές δεν δέχονται τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις και τονίζουν ότι το δικαστικό σώμα απολαμβάνει τις εμπιστοσύνης των ελλήνων πολιτών.

Όπως δε, μετέδωσε, ο ΣΚΑΪ αναμένεται πιθανότατα παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για το ζήτημα που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο δικαστικό σώμα. 

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες σε εκδήλωση στο Περιστέρι, ο Παύλος Πολάκης έκανε επίθεση σε μερίδα του δικαστικού σώματος κάνοντας λόγο για «δεσμεύσεις» και «παραδικαστικό κύκλωμα». 

Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε, εκτός των άλλων, ότι: «Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας: 

Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών, και πρέπει να μπει νέο αίμα, σε αυτό το σώμα… Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών για να το πω κομψά έχουν δεσμεύσεις ή τελοσπάντων για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος και του παρόντος.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων 

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων αλλά και των εκπροσώπων τους, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη καταρχήν να μιλά για ''νέο παραλήρημα'' του Παύλου Πολάκη. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:
 
Το νέο παραλήρημα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πολάκη, αυτή τη φορά εναντίον των δικαστικών λειτουργών, επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών. 
 
Ο χρόνος που ο κ. Πολάκης επέλεξε για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μόνο ως αθώα σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα.
 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Με επιμελημένη "αφέλεια" και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που "κλείνει τα μάτια" στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται.
 
Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης στο ραδιοφωνικό «Ακραίως»με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο μίλησε για ''μείζον πολιτικό θέμα που έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις του'' ενώ πρόσθεσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκεται σε ευθεία τροχιά σύγκρουσης. 
 
Από την πλευρά, επίσης, της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να βάλει τέλος στο «αντιδημοκρατικό κρεσέντο χυδαιότητας» του αναπληρωτή υπουργού υγείας.
 
Παράλληλα, επίσης στο ''Ακραίως'', ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργος Αμυράς τόνισε ότι ''υπάρχει θέμα παραμονής του Παύλου Πολάκη στην κυβέρνηση''.