''Αδειασε'' τον Παύλο Πολάκη για τις δηλώσεις του περί ''παραδικαστικού κυκλώματος'' ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι ''είτε είναι δήλωση χωρίς νόημα είτε κριτική οφείλει να έχει επιχειρηματολογία'', ενώ συνεχίζει λέγοντας ''εμπιστευόμαστε την Ελληνική δικαιοσύνη''. 

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπό τον κ. Μάκη Βορίδη, δήλωσε επί λέξει:

Για να το πω κομψά: Είτε είναι δήλωση χωρίς νόημα, είτε θεσμική κριτική, η οποία όμως οφείλει να έχει επιχειρηματολογία. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και εγώ προσωπικά, εμππιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς της, σε απόλυτο βαθμό στη συντριπτική του πλειοψηφία. Δεν υπάρχει κατηγορία στην οποία να μην υπάρχουν εξαιρέσεις. Όμως οι εξαιρέσεις, ελέγχονται θεσμικά.

Το ζήτημα ξεκίνησε ότι ο κ. Πολάκης χθες το βράδυ μιλώντας στο Περιστέρι επιτέθηκε κατά των δικαστών λέγοντας ότι "υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τη δικαιοσύνη. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών, για να το πω κομψά, έχει δεσμεύσεις ή τέλοσπαντων να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρόντος ή του παρελθόντος». 

Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε, εκτός των άλλων, ότι: «Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τη δικαιοσύνη».

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκάλεσαν σήμερα το πρωί την άμεση αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων, η οποία σε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για ''θεσμική εκτροπή'' και ζήτησε την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου.