current views are: 6

17 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση09:44

Κόντρα στη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη- Μισή κάλυψη από Παρασκευόπουλο (Βίντεο)

Ομοβροντία πυρών από την αντιπολίτευση, συγκέντρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Γ. Πολάκης στη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις του για τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης. 

Δημοσίευση 09:44’

Ομοβροντία πυρών από την αντιπολίτευση, συγκέντρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Γ. Πολάκης στη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις του για τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης. 

Ομοβροντία πυρών από την αντιπολίτευση, συγκέντρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης στη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις του για τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης.

Στο περιθώριο επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή, οι βουλευτές της ΝΔ, επιτέθηκαν στον υπουργό, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσουν και την παραίτηση Παρασκευόπουλου.

Ο τελευταίος, προχώρησε σε μια ακόμα προσεκτικότατη τοποθέτηση, επιχειρώντας να «κόψει το καρπούζι στη μέση», με το να υπερασπιστεί το θεσμό της Δικαιοσύνης αλλά και το δικαίωμα του όποιου πολιτικού να κρίνει πρόσωπα και καταστάσεις.

« Το υπουργείο και εγώ εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και το επίπεδο της απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στη συντριπτική τους πλειονότητα», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: « δεν υπάρχει βέβαια κατηγορία πολιτικών ή δικαστικών που να μην υπα΄ρχουν και εαιρέσεις. Αυτές όμως ελέγχονται και θεσμικά και νομικά και είναι βεβαιωμένο ότι υπάρχουν. Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη, τόσο απόλυτη είναι κι η προσήλωσή μου στην ανάγκη παρρησίας. Θεωρώ σημαντικό ατομικό δικαίωμα και λειτούργημα να υπερασπίζεται κανείς τη παρρησία είτε αυτή προέρχεται από πολίτη είτε από πολιτικό».

Ωστόσο ο κ. Παρασκευόπουλος, σημείωσε πως ο συνάδελφός του δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα και υπογράμμισε με νόημα πως «αποτελεί δήλωση χωρίς νόημα ή μια θεσμική κριτική στην οποία οφείλεται κριτική με επιχειρηματολογία για να το πω κομψά».    

Από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ, ο Μ. Βορίδης κάλεσε τον υπουργό κα τη κυβέρνηση να πάρουν επίσημα θέση, με τον κ. Τασούλα να ζητά από τον Παρασκευόπουλο να παραιτηθεί. «Ζητώ από τη Βουλή να καταδικάσει τις δηλώσεις Πολάκη», υπογράμμισε ο Χ. Αθανασίου, προσθέτοντας πως υπάρχει  ολοκληρωτική κατάλυση της Δικαιοσύνης. Ακόμα, έκανε επίθεση στη κυβέρνηση για την επιλογή της τοποθέτησης Θάνου που «δεν ήταν αμερόληπτη»

 


σχετικα αρθρα