current views are: 8

17 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση10:31

Κατεπείγουσα έρευνα για τις δηλώσεις Πολάκη – Σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα και δικαστές

Κατεπείγουσα έρευνα για τις δηλώσεις Πολάκη παρήγγειλε  η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. 

Δημοσίευση 10:31’

Κατεπείγουσα έρευνα για τις δηλώσεις Πολάκη παρήγγειλε  η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. 

Κατεπείγουσα έρευνα για τις δηλώσεις Πολάκη παρήγγειλε  η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.  Η έρευνα ανατέθηκε σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριο Δασούλα. 

Παράλληλα η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον κ. Δασούλα να διενεργήσει οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη κρίνει ο ίδιος αναγκαία.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξης:
 

Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία.

Ο κ. Πολάκης σε νεώτερη ανακοίνωσε έθεσε αυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης. 

Υπενθυμίζεται πως σάλο έχουν προκαλέσει από χθες το βράδυ οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για το δικαστικό σώμα, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για ”θεσμική εκτροπή”, ενώ πλέον το θέμα αγγίζει και την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού, γίνεται λόγος για ”θεσμική εκτροπή” και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως εγγυητή του πολιτεύματος να παρέμβει για όσα είπε για το σώμα. 

Την ίδια στιγμή οι δικαστούν καλούν τον κ. Πολάκη ή να ανακαλέσει ή να τεκμηριώσει αυτά που καταγγέλλει. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δικαστές δεν δέχονται τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις και τονίζουν ότι το δικαστικό σώμα απολαμβάνει τις εμπιστοσύνης των ελλήνων πολιτών.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες σε εκδήλωση στο Περιστέρι, ο Παύλος Πολάκης έκανε επίθεση σε μερίδα του δικαστικού σώματος κάνοντας λόγο για «δεσμεύσεις» και «παραδικαστικό κύκλωμα». 

Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε, εκτός των άλλων, ότι: «Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας: 

Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών, και πρέπει να μπει νέο αίμα, σε αυτό το σώμα… Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστώνγια να το πω κομψά έχουν δεσμεύσεις ή τελοσπάντων για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος και του παρόντος.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων 

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων αλλά και των εκπροσώπων τους. Η Νέα Δημοκρατία μετά το σάλο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του, αναπληρωτή υπουργού τόνισε  ότι ο ”κυβερνητικός θίασος ανεβάζει νέα παράσταση, με τον έναν υπουργό βρίζει την Δικαιοσύνη και άλλος τον αδειάζει διστακτικά”. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ο κυβερνητικός θίασος ανεβάζει νέα παράσταση. Ο ένας Υπουργός βρίζει αδίστακτα τη Δικαιοσύνη. Ο άλλος τον αδειάζει διστακτικά. Και ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν ακούει την ύβρη σε βάρος της Δικαιοσύνης και των δικαστικών. Στηρίζει έτσι ένα μείζον θεσμικό ατόπημα. Την εκτροπή του Υπουργού του.  Και επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνησή του είναι σκορποχώρι.

O βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης στο ραδιοφωνικό «Ακραίως»με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο μίλησε για ”μείζον πολιτικό θέμα που έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις του” ενώ πρόσθεσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκεται σε ευθεία τροχιά σύγκρουσης. 

 Από την πλευρά, επίσης, της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να βάλει τέλος στο «αντιδημοκρατικό κρεσέντο χυδαιότητας» του αναπληρωτή υπουργού υγείας.

O βουλευτής Νίκος Δένδιας ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Παρασκευόπουλου, αν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν παραιτηθεί μέχρι το βράδυ.

Κύριε υπουργέ έχετε μία ευκαιρία να μην υπαχθείτε σε αυτόν τον κανόνα, να τιμήσετε και την ελληνική Δικαιοσύνη και τον εαυτό σας με την παραίτηση σας αν δεν παραιτηθεί μέχρι απόψε το βράδυ ο Παύλος Πολάκης. 
 
 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημείωσε σε ανακοίνωσή της:

Το νέο παραλήρημα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πολάκη, αυτή τη φορά εναντίον των δικαστικών λειτουργών, επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών. 

 Ο χρόνος που ο κ. Πολάκης επέλεξε για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μόνο ως αθώα σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα.
 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Με επιμελημένη “αφέλεια” και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που “κλείνει τα μάτια” στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται.

 Eπίσης στο ‘‘Ακραίως”, ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργος Αμυράς τόνισε ότι ”υπάρχει θέμα παραμονής του Παύλου Πολάκη στην κυβέρνηση”. 

 


σχετικα αρθρα