Τη θέση του για τη διατήρηση του bonus των 30 εδρών στο πρώτο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων που θα πάρουν όμως ποσοστό πάνω από 40%, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε στο κανάλι Ε, ωστόσο αντίθετος με την κατάργηση του ορίου 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, αλλά ξεκαθάρισε ότι τις τελικές αποφάσεις για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα την πάρουν τα όργανα του.

Δικαιολογώντας τη θέση του για «σπάσιμο» της Β Αθηνών σε πέντε τμήματα δήλωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια κυβερνούσαν οι 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εκλέγονταν σε αυτήν. 

Ο κύριος Κουρουμπλής είπε ότι θα «σπάσουν» και η Α΄ Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής και η Α Θεσσαλονίκης. «Δεν θα υπάρχει περιφέρεια με πάνω από 10 έδρες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν υποσχέθηκε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνει. Τέλος σημείωσε ότι το Ελληνικό και τα Αεροδρόμια δεν τα πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά υλοποιεί τη συμφωνία που είχε υπογράψει η προηγούμενη Κυβέρνηση.