current views are: 6

18 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση17:02

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ «όχημα» για το άνοιγμα στην κοινωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη η δημόσια διαβούλευση για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Δημοσίευση 17:02’

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη η δημόσια διαβούλευση για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη η δημόσια διαβούλευση για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προγραμματίζει την παρουσίαση του οικονομικού σκέλους της γαλάζιας πρότασης, για τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα στελέχη της Συγγρού η σταδιακή παρουσίαση του προγράμματος ήταν πολιτική επιλογή και τα κομμάτια του θα δίνονται στη δημοσιότητα ανάλογα με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.
 
Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι κυρίως η μεσαία τάξη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέοι και οι άνεργοι που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση και προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στο άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία και στη διαμόρφωση πολιτικών που προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες. Ήδη για την κατάρτιση του γαλάζιου προγράμματος δουλεύουν 35 διαφορετικές ομάδες εργασίας, που αποτελούνται κυρίως από μη μέλη του κόμματος.
 
Παράλληλα η διαβούλευση γίνεται σε τρία επίπεδα: με τους κοινωνικούς φορείς, με τις κομματικές οργανώσεις και με την κοινωνία στο σύνολό της, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που άνοιξε στον ιστότοπο της ΝΔ και στην οποία υπάρχει στη διάθεση των πολιτών ειδικό ερωτηματολόγιο, με τα στελέχη της Συγγρού να διευκρινίζουν ότι τα ερωτήματα που τίθενται, σε καμία περίπτωση δεν προδικάζουν και δεν εκφράζουν την πολιτική που στο τέλος θα υιοθετηθεί από τη ΝΔ.
 
Στην κατεύθυνση του ανοίγματος προς την κοινωνία, από την Παρασκευή 3 Ιουνίου, βρίσκονται σε εξέλιξη, σε ολόκληρη τη χώρα, οι Νομαρχιακές Συνελεύσεις των 66 ΝΟΔΕ της ΝΔ. Μέσα σε 20 μέρες οι βουλευτές του κόμματος με το συντονισμό του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, του Γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη, καθώς και των στελεχών του Οργανωτικού, πραγματοποίησαν, περίπου, 60 εκδηλώσεις σε πάνω από 45 νόμους της χώρας.
 
Σύμφωνα με τα στελέχη της Συγγρού, οι συνελεύσεις έγιναν με απόλυτη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν μαζικά και με διάθεση προσφοράς, όχι μόνο παλαιά στελέχη, αλλά και ενεργά μέλη των τοπικών κοινωνιών, ενώ σε αυτές συμμετείχε εκτός από τον κ. Αυγενάκη που εκπροσώπησε τον κ. Μητσοτάκη στις περισσότερες και η μισή κοινοβουλευτική ομάδα.
 
Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που μίλησαν στις ΝΟΔΕ μέχρι σήμερα είναι οι κ. Κουμουτσάκος, Βορίδης, Σταϊκούρας, Χαρακόπουλος, Καράογλου, Τζαβάρας, Αθανασίου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Παναγιωτόπουλος, Βρούτσης, Ανδριανός, Γεωργαντάς, Δαβάκης, Κασαπίδης, Τσιάρας, Χατζηδάκης, Μπούρας, Κακλαμάνης, Κεδίκογλου, Γεωργιάδης, Κ. Αχ. Καραμανλής, Βαρβιτσιώτης, Κατσανιώτης, Βλάχος, Δένδιας, Αντωνι΄δαης, Κυριαζίδης, Δημοσχάκης, Καββαδάς, Μπουκώρος, Γιακουμάτος, Καλαφάτης και οι κυρίες Σπυράκη, Αντωνίου, Ασημακοπούλου, Βόζεμπεργκ και Καραμανλή.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, έπειτα από εισήγηση του κ. Αυγενάκη, στο τέλος κάθε συνέλευσης συμπληρώνονταν δύο έντυπα αξιολόγησης. Ένα από τον βουλευτή που ήταν κεντρικός ομιλητής και ένα από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, ώστε να υπάρχει συνολική αξιολόγηση, για το πόσοι συμμετείχαν, πόση ώρα διήρκησε, ποιοι πήραν το λόγο, το επίπεδο οργάνωσης και τις ικανότητες των στελεχών.
 
 
 

σχετικα αρθρα