Η σφοδρή αντίδραση των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην ομάδα των 53 και ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας Μουζάλα, απειλώντας πως θα την καταψηφίσουν, έφερε στην επιφάνεια ένα πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει την κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Την ανύπαρκτη σχεδόν επαφή βουλευτών και υπουργών.

Η ενόχληση που επικρατεί σε ολόκληρη σχεδόν την κοινοβουλευτική ομάδα, για το γεγονός πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός προχωράει ουσιαστικά ερήμην τους, είναι κάτι παραπάνω από έντονη. Υποστηρίζουν πως μαθαίνουν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

«Δεν μπορεί να είμαστε εδώ μόνο για να ψηφίζουμε ότι μας ζητάνε, με το μαχαίρι στο λαιμό; Πρέπει να ξέρουμε, πρέπει να συμμετέχουμε», δήλωσε στο newpost βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα ανήκει στη «σκληρή», προεδρική τάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τους υπουργούς του, τόσο κατά το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, να έχουν πάντα ανοιχτές τις πόρτες τους για τους βουλευτές, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει πράξη.

Το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας στη Βουλή, γίνεται μονίμως δέκτης εντόνων παραπόνων για τη συμπεριφορά μερίδας μελών του υπουργικού συμβουλίου, για τους οποίους αναφέρουν ότι δεν έχουν ποτέ ανοιχτή την πόρτα των υπουργείων τους για τους βουλευτές.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που τα κορυφαία στελέχη ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή απέτρεψαν στο παρά πέντε κινήσεις βουλευτών που ετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε πιο επιθετικές ενέργειες, ακόμη και στην αποστολή επιστολής προς τον Πρωθυπουργό προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη στάση των υπουργών, όπως συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα.

Περισσότερο εκνευρισμένοι εμφανίζονται οι βουλευτές της επαρχίας, με τους νησιώτες υπουργούς να κατέχουν τα άτυπα πρωτεία, βαλόντας κατά του οικονομικού επιτελείου.  

Στο στόχαστρο των βουλευτών των νησιών του Αιγαίου το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρουν, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους προς τους κατοίκους της οδού Νίκης, ποτέ δεν έγιναν δεκτοί. Το γεγονός πως οι ίδιοι υποστηρίζουν πως έχουν επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις-αντίβαρα στην αύξηση της φορολογίας των νησιών και αυτές δεν έχουν καν συζητηθεί, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στις τάξεις τους.