Σχεδιασμό με ορίζοντα το Φθινόπωρο, οπότε και εκτιμά ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τότε θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δεινή θέση για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον η κοινωνική αγανάκτηση που υπάρχει σήμερα, το Σεπτέμβριο που οι πολίτες θα νιώσουν στην τσέπη τους τα νέα σκληρά μέτρα, θα μετατραπεί σε πλειοψηφικό ρεύμα που θα ζητά πολιτική αλλαγή.

Δεύτερον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, τότε θα έρθουν προς συζήτηση τα δύσκολα εργασιακά ζητήματα, που σε συνδυασμό με τον «κόφτη» που θα ενεργοποιηθεί δεδομένου ότι δεν θα έχουν επιτευχθεί οι στόχοι του προγράμματος, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε αδιέξοδο, έχοντας οδηγήσει τη χώρα ξανά σε υφεσιακή πορεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, στη Συγγρού εκτός από το να συνεχίσουν να πιέζουν το Μέγαρο Μαξίμου να στήσει πρόωρες κάλπες, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο το φθινόπωρο να καταθέσουν και πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, όταν οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα βρίσκονται σε χειρότερη θέση από ότι σήμερα, καλούμενοι να ψηφίσουν νέα σκληρά μέτρα.

Σχετικά με τις εκλογές πάντως, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι εκτός από το να τις ζητά, δεν μπορεί να τις προκαλέσει, ωστόσο πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας θα οδηγηθεί μόνος του στην απόφαση αυτή, λόγω του κακού οικονομικού κλίματος και του νέου αδιεξόδου που θα έχει προκαλέσει. «Τα ψέματα κάποια στιγμή τελειώνουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Εμείς θεωρούμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Για αυτό και ζητούμε εκλογές. Να δώσει τη λύση ο λαός» απαντά ο πρόεδρος της ΝΔ σε όσους τον ρωτούν σχετικά με τις προθέσεις του. Μέχρι το Φθινόπωρο πάντως ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να προετοιμάσει πλήρως τη ΝΔ και κυρίως την κυβερνητική της πρόταση, που στηρίζεται στη συμφωνία Αλήθειας.

Στη Λεωφόρο Συγγρού μελετούν και τα ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων, τονίζοντας πως η ΝΔ έχει πετύχει μια μεγάλη δημοσκοπική μεταστροφή, δεδομένου ότι ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε ένα κόμμα που έχασε εθνικές εκλογές με 7 μονάδες και σήμερα είναι μπροστά με 8 μονάδες, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία για πρώτη φορά αρχηγός της Αντιπολίτευσης προηγείται με τόσο σημαντική διαφορά από τον εν ενεργεία πρωθυπουργό. 

Σε όσους πάντως μιλούν για στρατηγικό πρόβλημα της Συγγρού, επισημαίνοντας ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να χάνει έδαφος αλλά δεν κερδίζει η ΝΔ, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, επεσήμανε στο Newpost.gr, πως πρώτον, η φθορά της κυβέρνησης σε ένα βαθμό έχει να κάνει και με τη στάση της αντιπολίτευσης και δεύτερον η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την καχυποψία των πολιτών στα πολιτικά κόμματα. 

«Εμείς ως ΝΔ πρέπει να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει να αλλάξουμε, για να πείσουμε τους πολίτες ότι πραγματικά αξίζουμε να μας εμπιστευτούν και πάλι», σημείωνε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι τα ποσοστά της ΝΔ, αλλά η πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».