Με σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης και κατά του Πρωθυπουργού μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Ακραίως" με τον Τάκη Χατζή

Ο κ. Γιακουμάτος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως ψεύτη και αναξιόπιστο καθώς όπως είπε έχει αθετήσει τον λόγο του πολλές φορές. "Σε 20 μέρες εκανε εκλογές ενώ είχε πει οτι δεν θα κάνει. Μας δουλεύει, ήταν στημένο το παιχνίδι από την αρχή. Το ζω καθημερινά" είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για διενέργεια εκλογών αλλά και τα σενάρια που ακούγονται περί κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε ότι η πρόταση μομφής είναι ένα βαρύ όπλο το οποίο χρησιμοποιεί ο αρχηγός όποτε κρίνει αναγκαίο.

Για τις εκλογές εκτίμησε ότι χρειάζονται. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει φοροληστρική επιδρομή στα εισοδήματα τα μικρά και μεσαία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κρατικισμός, σχετικά με την διαχείριση των αποκρατικοποιήσεων.  "Να ξεκπουμπιστεί η κυβέρνηση να ηρεμήσει ο τόπος" είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στο φορολογικό και στο γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα, ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι κάποιοι μας κάνουν σαμποτάζ. 

Ερωτηθείς δε για τις εταιρείες που φεύγουν στην Βουλγαρία για χαμηλότερη φορολόγηση ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε ότι: Πέραν από τις επιχειρήσεις που φεύγουν κατά χιλιάδες, ένας φοροτεχνικός ανέφερε ότι φεύγει για Βουλγαρία γιατί οι πελάτες είναι εκεί. Αν δεν προσαρμοστεί η φορολογία να γίνει ανθρώπινη δεν υπάρχει λύση. Φεύγουν εκτός από εταιρείες γιατροί, επιστήμονες.

Τέλος για τη ΝΔ ανέφερε: 

Υπάρχουν δύο ΝΔ, η δεξιά και η αδέξια. Τα λάθη και οι παραλείψεις που κάναμε δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Αν δεν διδαχθούμε από τα λάθη μας να πάμε στο διάολο!!