«Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Euronews», ενόψει της αυριανής του επίσκεψης του στην Ελλάδα.

Όπως έγραψε η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε ανάρτησή της στο Twitter, o Γιούνκερ επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην Eυρωζώνη και πετύχαμε. Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα».

Επίσης, αναφέρθηκε στο βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ και τις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας, γνωστοποιεί στην ιστοσελίδα του ο σταθμός και σημειώνει ότι η συνέντευξη θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Αθήνα την Τρίτη, έχει κατά τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έναν βαθύτατο συμβολισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συζητηθούν τα καυτά θέματα που απασχολούν τη κυβέρνηση.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost κατά το επιτελείο του πρωθυπουργού η επίσκεψη συμβολίζει πως το Grexit πέρασε μια για πάντα στον κάλαθο της ιστορίας, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως της υποχρεώσεις της και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Σημειώνουν μάλιστα ότι στις ομιλίες που θα πραγματοποιήσουν στη Γενική Συνέλευση του ΣΕB, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, θα σταλεί μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Προσθέτουν δε, πως η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται δύο μέρες μόλις πριν το κρίσιμο βρετανικό δημοψήφισμα, που θα κρίνει αν η Ευρώπη θα αλλάξει εντελώς μορφή από τη σημερινή, στέλνοντας μήνυμα ενότητας από την Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί στις 11.00 θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 12 μ.μ. θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα απευθύνει επίσης χαιρετισμό στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ενώ θα επισκεφθεί την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, όπου θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.