Την ανάγκη συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την Ευρώπη.

«Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και ο νους μας δεν μπορεί, παρά να τρέχει στους ανθρώπους εκείνους που καθημερινά εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκειμένου να διασώσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως είναι νωπές και δυστυχώς επαναλαμβανόμενες οι τραγικές εικόνες που τον τελευταίο χρόνο μάς έχουν γίνει πολύ οικείες.

«Πρόσωπα και ανθρώπινες ιστορίες που μάλλον κανένα βιβλίο Ιστορίας δεν θα καταγράψει. Την ίδια στιγμή, όμως, θα στοιχειώνουν το συλλογικό υποσυνείδητο της διεθνούς κοινότητας, η οποία, παρά την πρόοδό της σε άλλα πεδία, δεν κατόρθωσε, ακόμα τουλάχιστον, να περιορίσει τις γενεσιουργές αιτίες του προσφυγικού δράματος», τόνισε και ανέφερε πως ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική.

«Το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα της Ευρώπης αποκλειστικά. Είναι διεθνές πρόβλημα και ως τέτοιο επιβάλλει δράσεις συνεργασίας», συνέχισε, σημειώνοντας πως η ΝΔ υπερασπίζεται την ιδέα μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης ενωμένης και ως εκ τούτου και ισχυρής για να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του πλανήτη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

«Κι αυτό θα το κάνουμε συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών στην ΕΕ και σε όσους διεθνείς οργανισμούς και φορείς συμμετέχουμε, στη βάση των προτάσεων που πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.