Για τις προτάσεις του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που θα μεταφέρει την προσεχή Παρασκευή, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, στην πρωινή εκπομπή του ANT1, o Βασίλης Λεβέντης. «Μηδέν μπόνους και απλή αναλογική» αυτή είναι η πρόταση της Ένωσης Κεντρώων.

«Μηδέν μπόνους και απλή αναλογική» αυτή είναι η πρόταση της Ένωσης Κεντρώων, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη.

Ερωτηθείς αν με αυτό τον τρόπο θα σχηματιστεί κυβέρνηση, διερωτήθηκε, «γιατί τώρα έχουμε κυβέρνηση; Φοβόσαστε μη χάσουμε αυτό που δεν έχουμε;».

Ερωτηθείς εάν θα δεχθεί κάποιου είδους μπόνους για το πρώτο κόμμα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε τέτοια θέση σημειώνοντας ότι:

«ο Λεωνίδας Κύρκος δεν έβαζε κρεμμύδια και σάλτσες όταν μιλούσε για απλή αναλογική».

Απέρριψε ιδέες όπως να δηλώνουν από πριν τα κόμματα με ποιον θα συνεργαστούν μετεκλογικά ενώ ξεκαθάρισε πως «εγώ με τη Δεξιά δεν πρόκειται να πάω, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει στροφή προς τα δεξιά».

Σχετικά με τον αριθμό των βουλευτών, ο Βασίλης Λεβέντης είναι υπέρ της Βουλής με 200 βουλευτές​, αφού ο μειωμένος αριθμός σε συνδυασμό «με την απλή αναλογική θα κάνει εφικτό τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς με αυτό τον τρόπο θα αναγκαστούν τα μεγάλα κόμματα να συνεργαστούν με τα μικρότερα». Ενώ αναφερθείς στους βουλευτές τους χαρακτήρισε «άχρηστους, που ψηφίζουν νομοσχέδια, χωρίς να τα έχουν διαβάσει, σαν πρόβατα».

Εκτίμησε δε ότι, η αλλαγή στον εκλογικό νόμο τη δεδομένη στιγμή, γίνεται γιατί τον Σεπτέμβριο είτε θα γίνουν εκλογές είτε κυβέρνηση συνεργασίας.

«Ο Πολάκης έκανε λίγο σκληρές δηλώσεις, αλλά και η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά το έργο της», σχολίασε αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σχετικά με τη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε, «επί χρόνια αδρανούν, να τα ψάξουμε όλα.  Κάτι συμβαίνει, κάποιος την ανακόπτει από το να κάνει το καθήκον της».